Siemens plánuje pokračovať v investíciách v Británii

NETKY.SK • 12 Júl 2016, 14:16 • 2 min
Siemens plánuje pokračovať v investíciách v Británii

BRATISLAVA - Nemecký priemyselný gigant Siemens sa vyjadril, že bude pokračovať v investíciách vo Veľkej Británii napriek svojmu nedávnemu varovaniu, že odhlasovanie odchodu krajiny z Európskej únie by mohlo ovplyvniť budúce aktivity konglomerátu v Británii.

slovakia

left justify in out

Generálny riaditeľ Siemensu Joe Kaeser uviedol pre viaceré médiá, že spoločnosť sa naďalej plne angažuje vo svojej výrobe vo Veľkej Británii. Informoval o tom v utorok portál bbc.com.


Kaeser povedal, že na Veľkej Británii naďalej záleží a je "dobrým miestom pre podnikanie", či už je v Európskej únii alebo mimo únie. Šéf Siemensu však vyzval predpokladanú novú premiérku Theresu Mayovú, aby čo najskôr objasnila postoj Veľkej Británie v oblasti obchodu a poskytla tak podnikateľom určitú istotu, dodáva bbc.com


Siemens má v Británii 13 závodov a zamestnáva približne 14 tis. ľudí. Vyrába a exportuje tovary s vysokou hodnotou, napríklad skenery pre magnetickú rezonanciu či plynové turbíny.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies