Siemens otvoril v Žiline inžinierske centrum pre automatizáciu železníc

NETKY.SK • 21 Október 2010, 07:07 • 2 min
Siemens otvoril v Žiline inžinierske centrum pre automatizáciu železníc

Siemens otvoril v Žiline inžinierske centrum pre automatizáciu železníc

slovakia

left justify in out

img

Spoločnosť Siemens dnes v Žiline otvorila medzinárodné inžinierske centrum pre automatizáciu železníc, v ktorom získalo prácu 30 projektantov. Do roku 2010 sa kapacita centra rozšíri na 130 dopravných expertov.
Generálny riaditeľ Siemens, s.r.o. a predstaviteľ koncernu Siemens AG na Slovensku Vladimír Slezák uviedol, že divízia Mobility s divíziou Corporate Technology koncernu Siemens rozšírením oddelenia inžinieringu zintenzívňuje aktivity v oblasti projektovania. „V Žiline už od začiatku roku 2003 pôsobí skupina 21 inžinierov, zaoberajúca sa projekciou železničných zabezpečovacích systémov. Celkovo má dnes Inžinierske centrum spolu s touto skupinou 51 projektantov. Ja som optimista, pretože hovorím, že je to jeden z mála projektov, ktoré sa poberajú smerom ku vzdelanostnej ekonomike. My tu generujeme prácu s dosť veľkou pridanou hodnotou. A nie je to prvýkrát,“ skonštatoval Slezák.
Rozšírením sekcie automatizácie železničnej dopravy reaguje podľa jeho vyjadrenia divízia Mobility spoločnosti Siemens na celosvetovo pozitívny vývoj na trhu v oblasti infraštruktúry a kontroly železničnej dopravy a pôsobisko na Slovensku posúva na vysokú medzinárodnú a konkurencieschopnú úroveň.
Divízia Siemens Mobility v Žiline sa od roku 2003 podieľala okrem návrhu a vyprojektovania zabezpečovacej techniky pre slovenský projekt modernizácie transeurópskych koridorov aj na stavbe železničnej trate Dammam – Rijád v Saudskej Arábii a na stavbe železničnej stanice Deventer v Holandsku. Žilinské pracovisko funguje zároveň ako centrum železničnej dopravy koncernu Siemens na území štátov bývalého východného bloku.
Dlhodobé partnerstvo má spoločnosť Siemens so Žilinskou univerzitou (ŽU). „Je to naplnenie prepojenia univerzity smerom k praxi, aby naši úspešní absolventi našli adekvátne zamestnanie. Práve takéto pracoviská prispievajú k tomu, aby sme budovali znalostnú ekonomiku. Som rada, že práve Siemens prišiel s takouto aktivitou a dokázal prepojiť tradičné zapojenie univerzity, železničnú dopravu s automatizáciou, informatikou a zabezpečovacou technikou,“ skonštatovala rektorka ŽU Tatiana Čorejová.
Skupinu Siemens na Slovensku tvorí 12 spoločností. V obchodnom roku 2008/2009 dosiahla obrat 661,8 milióna eur. So 4877 pracovníkmi (k 30. septembru 2009) patrí medzi najväčších zamestnávateľov. Investície do hmotného majetku vo výške takmer 22 miliónov eur zaraďujú skupinu Siemens k najväčším zahraničným investorom na Slovensku.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies