Siemens odkúpi spoločnosť Dresser-Rand Group

NETKY.SK • 22 September 2014, 08:25 • 2 min
Siemens odkúpi spoločnosť Dresser-Rand Group

FRANKFURT - Nemecká spoločnosť Siemens AG odkúpi spoločnosť Dresser-Rand Group, ktorá vyrába kompresory a turbíny pre ropný priemysel.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť Siemens za firmu zaplatí 7,6 mld. USD. Siemens za jednu akciu tak zaplatí 83 USD, pričom piatková záverečná hodnota akcií Dresser-Rand bola vo výške 79,91 USD. Za posledné tri mesiace sa hodnota akcií spoločnosti zvýšila o 27 % vzhľadom špekulácie o prevzatí. Predstavenstvo firmy Dresser-Rand transakciu podporilo.

 

Šéf spoločnosti Siemens Joe Kaeser vo svojom stanovisku uviedol, že spoločnosť Dresser-Rand "perfektne sedí do portfólia firmy Siemens“. "Kombinované aktivity vytvoria poskytovateľa svetových kvalít na rastúcom trhu s ropou a plynom,“ doplnil Kaeser. Spoločnosť plánuje dokončiť transakciu do leta 2015. Siemens taktiež informoval, že predá svoj podiel vo výške 50 % v spoločnosti BSH Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH za tri miliardy eur. 

 

Kaeser v júli vyhlásil, že Siemens sa plánuje koncentrovať skôr na reštrukturalizáciu, než na akvizície. Zároveň však poznamenal, že firma má prostriedky na správne akvizície. Hotovostné rezervy spoločnosti boli na konci júna vo výške 8,21 mld. eur. 

 

Skupina Siemens pôsobí aj na Slovensku a podľa jej webovej stránky ju tvorí osem spoločností. Konkrétne Siemens, s. r. o. Siemens Program and System Engineering, s. r. o. Siprin, s. r. o. SAT Systémy automatizačnej techniky, spol. s r. o. OEZ Slovakia, spol. s r. o. BSH domácí spotřebiče, s. r. o. BSH Drives and Pumps, s. r. o. a Osram Slovakia, a. s. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona