Siemens odchádza z londýnskej a švajčiarskej burzy

NETKY.SK • 9 September 2014, 10:03 • 2 min
Siemens odchádza z londýnskej a švajčiarskej burzy

FRANKFURT - Nemecký priemyselný konglomerát Siemens stiahne svoje akcie z londýnskej a švajčiarskej burzy.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je nízky objem obchodov na týchto akciových trhoch. Spoločnosť o tom informovala v utorok. Rozhodnutie označila za logický krok po tom, čo v máji odišla z newyorskej akciovej burzy. Londýn podľa údajov Siemensu vlani tvoril menej než 3 % celkového objemu obchodov s jej akciami a podiel Zürichu bol nižší ako 1 %. Z Londýna sa spoločnosť plánuje stiahnuť začiatkom októbra a z Zürichu najskôr v januári budúceho roka.

 

Skupina Siemens pôsobí aj na Slovensku a podľa jej webovej stránky ju tvorí osem spoločností. Konkrétne Siemens, s. r. o. Siemens Program and System Engineering, s. r. o. Siprin, s. r. o. SAT Systémy automatizačnej techniky, spol. s r. o. OEZ Slovakia, spol. s r. o. BSH domácí spotřebiče, s. r. o. BSH Drives and Pumps, s. r. o. a Osram Slovakia, a. s.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies