Siemens chce prepúšťať v divízii citlivej na ceny ropy

NETKY.SK • 8 Február 2016, 10:26 • 2 min
Siemens chce prepúšťať v divízii citlivej na ceny ropy

FRANKFURT - Nemecká spoločnosť Siemens zruší, prípadne premiestni do iných krajín viac ako tisíc pracovných miest v divízii vyrábajúcej vybavenie pre ťažobné spoločnosti a firmy, ktoré robia vrty. Dôvodom je to, že nízke ceny ropy spôsobujú pokles kapitálových výdavkov. V nedeľu o tom informoval nemecký denník Handelsblatt s odvolaním sa na svoje zdroje.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť pristupuje podľa denníka k škrtom vzhľadom na to, že kapacity divízie sú slabo využívané. Siemens odmietol situáciu komentovať. Od polovice roku 2014 sa ceny ropy znížili o 70 %. To je pre klientske firmy impulz, aby obmedzovali napríklad objednávky produktov, ktoré zhotovuje divízia spoločnosti Siemens.


Firma pôsobí aj na slovenskom trhu. Skupinu Siemens na Slovensku tvoria firmy Siemens, s. r. o., Siemens Program and System Engineering, s. r. o., Siprin, s. r. o., SAT Systémy automatizačnej techniky, spol. s r. o. a OEZ Slovakia, spol. s r. o.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies