Siem de Jong opúšťa Ajax, upísal sa Newcastlu United

NETKY.SK • 2 Júl 2014, 10:12 • 2 min
Siem de Jong opúšťa Ajax, upísal sa Newcastlu United

LONDÝN - Holandský futbalový reprezentant Siem de Jong opúšťa Ajax Amsterdam a od novej sezóny bude obliekať dres Newcastlu United. S klubom anglickej Premier League sa dohodol na šesťročnej zmluve, informuje agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Je skvelé, že som podpísal s Newcastlom," uviedol 25-ročný stredopoliar pre klubový web. "Je to dobrý klub, o ktorom mi brat všetko povedal. Takže už teraz sa tu cítim dobre." De Jongov mladší brat Luuk bol počas uplynulej sezóny v St. James Parku na polročnom hosťovaní. "V Ajaxe som strávil dlhý čas a túžil som po novej výzve v novom prostredí a v novej krajine," dodal bývalý kapitán amsterdamského klubu.
      

Radosť z podpisu zmluvy neskrýval ani tréner Newcastlu Alan Pardew. "Pre klub je to veľká posila. Siem sem prinesie z Ajaxu obrovské skúsenosti. Myslím si, že fanúšikovia budú mať z jeho hry radosť a ja sa neviem dočkať začiatku spolupráce."
      

De Jong debutoval v drese A-tímu Ajaxu v roku 2007. Za klub nastúpil na takmer 250 duelov a zaznamenal 78 gólov. Newcastle odštartuje novú sezónu 16. augusta domácim zápasom proti úradujúcemu majstrovi Manchestru City.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies