Siekela poteší každý úspech: "Dostať sa na ZOH bolo veľmi ťažké"

NETKY.SK • 26 Január 2018, 12:53 • 2 min
Siekela poteší každý úspech: "Dostať sa na ZOH bolo veľmi ťažké"

BRATISLAVA - Prezident Slovenského olympijského výboru (SOV) Anton Siekel hovorí, že SOV je tu na to, aby pripravila športovcom dobré podmienky.

slovakia

left justify in out

Medzi poslednými odovzdali zoznam výpravy hokejisti, Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) ešte vo štvrtok riešil situáciu ohľadne uvoľnenia Vladimíra Országha jeho zamestnávateľom HC 05 Banská Bystrica. "Nepovedal by som, že nám to narobilo problém. Športový život prináša aj takéto situácie. Vtedy je potrebné si sadnúť a odkomunikovať všetky veci. Toto bola jedna z nich a takých ešte bude dosť. Ale dôležitý je konečný výsledok a ten je pozitívny pre šport a pre slovenský hokej zvlášť. Takže sa teším," povedal prezident SOV Anton Siekel.

 

Medzi 56 menami bude mať slovenská výprava niekoľko medailových nádejí, prezidenta SOV poteší každý, kto sa pobije o čo najlepšie umiestnenie. "Sú tam všetci, ktorí si nomináciu zaslúžili. Splniť jej kritériá nie je jednoduché. Už len kvalifikovať sa na ZOH je veľmi náročné a ja to vnímam ako veľký úspech pre slovenský šport. SOV je tu na to, aby pripravil týmto športovcom dobré podmienky. Nie je naša zásluha, že sa na ZOH kvalifikovali, my im akurát musíme pripraviť všetko pre to, aby im nič nechýbalo. Potom sa zmeníme na fanúšikov a budeme im držať palce a tešiť sa z každého úspechu. Je to veľký záväzok, ktorý majú na pleciach. Sú tu tréneri, rodičia, kluby a na konci tejto pyramídy je Slovensko. Je teraz na nich, aby ukázali, že energia ktorú dostali, bola k niečomu dobrá. Poteší ma každý úspech, ale nebudem sklamaný, ak uvidím, že bojovali a dosiahli svoje osobné rekordy. Fanúšik ocení aj to, keď uvidí pozitívnu energiu od všetkých reprezentantov," dodal Siekel.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies