Siekel podpísal v Tokiu dohodu o spolupráci s Japonským olympijským výborom

NETKY.SK • 8 Marec 2017, 17:03 • 2 min
Siekel podpísal v Tokiu dohodu o spolupráci s Japonským olympijským výborom

TOKIO - Prezident Slovenského olympijského výboru (SOV) Anton Siekel a šéf Japonského olympijského výboru (JOV) Cunekazu Takeda podpísali v stredu dohodu o spolupráci medzi oboma organizáciami. Stalo sa tak na stretnutí v Tokiu, kde pokračovala pracovná cesta najvyšších predstaviteľov SOV po Ázii. Okrem Siekela sa na nej zúčastňuje aj generálny sekretár Jozef Liba.

slovakia

left justify in out

Po pondelňajšom rokovaní s predstaviteľmi Kórejského olympijského výboru (KOC) v Soule a po utorňajšej návšteve Pjongčangu, dejiska zimných olympijských hier 2018, v stredu absolvovali obaja ďalšie pracovné rokovanie v japonskej metropole Tokio, informoval portál olympic.sk. V dejisku Hier XXXII. olympiády, ktoré sa v Tokiu uskutočnia v roku 2020, sa v sprievode veľvyslanca Slovenskej republiky v Japonsku Michala Kottmana stretli s najvyššími predstaviteľmi Japonského olympijského výboru - prezidentom, princom a jedným z najvýznamnejších členov Medzinárodného olympijského výboru, predsedom jeho marketingovej komisie Takedom a s generálnym sekretárom Eisukem Hiraokom. Prítomní boli aj zástupcovia Japonskej športovej agentúry a japonského ministerstva zahraničia.

 

"Napriek tomu, že išlo o oficiálne protokolárne rokovanie v sídle JOV, odohrávalo sa vo veľmi priateľskej atmosfére. Určite sa o to pričinilo blízke prepojenie Japonska so Slovenskom prostredníctvom vodného slalomu, pretože na OH 2016 v Riu de Janeiro slovenský reprezentačný tréner japonských vodákov Milan Kubáň priviedol singlkanoistu Takuju Hanedu k zisku historickej prvej nielen japonskej, ale aj ázijskej olympijskej medaily z tohto športu," informoval olympic.sk.

 

Kubáň s Hanedom boli prítomní na rokovaní v Tokiu, na ktorom aj obaja oficiálne vystúpili. Zúčastnili sa aj na následnej neformálnej večeri. "Dobrou ilustráciou významu, aké nášmu stretnutia v Tokiu prikladajú japonskí kolegovia, bol fakt, že Milan Kubáň s Takujom Hanedom pricestovali z prípravy v Austrálii len na toto stretnutie - a vo štvrtok letia naspäť do Penrithu. Od apríla potom budú dlhší čas na Slovensku," uviedol z Tokia generálny sekretár SOV. 

 

"Japonskí kolegovia počas celého rokovania pôsobili veľmi ústretovým dojmom. Milana Kubáňa s Takujom Hanedom berú ako ambasádorov našej budúcej spolupráce. Vyjadrili pripravenosť privítať v Japonsku športové delegácie zo Slovenska a tešia sa na ďalšie vzájomné kontakty. Veľmi príjemná atmosféra stretnutia pokračovala aj na neformálnej večeri, kde si pán Takeda zaspomínal, že pred olympijskými hrami 1976 v Montreale súťažil na Grand Prix CSIO v Bratislave," povedal Liba.

 

Takeda v jazdectve súťažil na OH 1972 a 1976, potom bol na troch olympiádach ako japonský reprezentačný tréner. Neskôr bol viceprezident Medzinárodnej jazdeckej federácie (FEI), ale aj viceprezident Olympijskej rady Ázie a športový riaditeľ organizačného výboru ZOH 1998 v Nagane. MOV ho menoval do koordinačných komisií pre ZOH 2010 vo Vancouvri, ZOH 2014 v Soči a ZOH 2018 v Pjongčangu, ktorej členom je stále. V súčasnosti je aj viceprezident organizačného výboru OH 2020 v Tokiu a člen hodnotiacej komisie MOV pre OH 2024. Vo štvrtok čaká najvyšších predstaviteľov Slovenského olympijského výboru v Tokiu rokovanie s predstaviteľmi organizačného výboru olympijských hier 2020.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona