Siedmu sezónu Hry o tróny uvedú v lete 2017, bude mať menej častí

NETKY.SK • 19 Júl 2016, 13:42 • 2 min
Siedmu sezónu Hry o tróny uvedú v lete 2017, bude mať menej častí

HOLLYWOOD - Zástupcovia televíznej spoločnosti HBO potvrdili, že siedmu sezónu seriálu Hra o tróny (2011) predstavia na budúci rok v lete. Na rozdiel od doterajších sezón, ktoré ponúkli vždy po desať epizód, bude mať očakávaná séria o tri časti menej.

slovakia

left justify in out

Tvorcovia David Benioff a D. B. Weiss nedávno uviedli, že nakrúcanie novinky museli odložiť pre nevyhovujúce počasie. Dôvodom je skutočnosť, že na konci šiestej sezóny sa naplnilo proroctvo o blížiacej sa zime. "Slnečné počasie nám už nevyhovuje," vysvetlili s tým, že produkciu posunuli, aby mali ponuré, šedivé počasie aj v slnečnejších lokalitách, kde nakrúcajú. Obľúbený seriál vzniká napríklad na Islande, v Chorvátsku, Španielsku či Severnom Írsku.


Na réžii spolupracujú Mark Mylod, Jeremy Podeswa, Matt Shakman a Alan Taylor. V nových častiach sa opäť predstavia Peter Dinklage, Kit Harington, Lena Headey, Emilia Clarke či Nikolaj Coster-Waldau. Každý z nich pritom zarobí približne 500-tisíc dolárov (v prepočte zhruba 452-tisíc eur) za epizódu.


Hoci predlohou seriálu je knižná séria Pieseň ľadu a ohňa Georgea R. R. Martina, od piatej sezóny sa seriál uberá vlastnou cestou. Tvorcovia už totiž použili všetok materiál z doteraz vydaných kníh. Martin v súčasnosti pracuje na šiestej knihe z plánovaných siedmich. Seriál nedávno získal 23 nominácií na ceny Primetime Emmy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona