Siedmim osobám z metanolovej kauzy odvolací súd zrušil rozsudky

NETKY.SK • 20 Január 2015, 17:39 • 2 min
Siedmim osobám z metanolovej kauzy odvolací súd zrušil rozsudky

PRAHA/OLOMOUC - Vrchný súd v Olomouci zrušil rozsudky v prípade siedmich obžalovaných v hlavnej časti metanolovej aféry a ich spisy vrátil Krajskému súdu v Zlíne.

slovakia

left justify in out

Informovali o tom dnes české médiá s tým, že sa tak stalo koncom minulého týždňa na neverejnom pojednávaní.
     

Dôvody tohto rozhodnutia, ktoré sa týka Martina Jirouta, Alexandra Jordána, Aleša Svobodu, Martina Cekotu, Viktora Koláčka, Libora Vanderku a Roberta Sedlaříka, pôvodne odsúdených na tresty odňatia slobody od ôsmich do 21 rokov, súd zverejní až po tom, čo verdikt doručia účastníkom konania.
     

Podľa mediálnych informácií sa olomoucký vrchný súd ešte len bude zaoberať odvolaním Rudolfa Fiana a Tomáša Křepelu, dvoch hlavných vinníkov v metanolovej kauze odsúdených na doživotie.
     

Metanolová aféra si od septembra 2012 vyžiadala desiatky obetí a ďalším desiatkam spôsobila trvalé zdravotné postihnutie. Obžaloba viní hlavných aktérov z 38 úmrtí a 79 otráv, pretože postihuje obdobie iba do konca roku 2012.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies