Siedmi obvinení v kauze Nagyová zostávajú vo väzbe, súd rozhodne neskôr

NETKY.SK • 9 Júl 2013, 15:23 • 2 min
Siedmi obvinení v kauze Nagyová zostávajú vo väzbe, súd rozhodne neskôr

PRAHA - Všetci väzobne stíhaní obvinení v kauze niekdajšej šéfky kabinetu českého premiéra Petra Nečasa Jany Nagyovej zostávajú za mrežami.

slovakia

left justify in out

Krajský súd v Ostrave totiž odložil rozhodnutie o ich prípadnom prepustení na slobodu a požiadal v tejto súvislosti Vrchné štátne zastupiteľstvo v Olomouci o nešpecifikované informácie. Informáciu priniesla Česká televízia (ČT). Hovorkyňa súdu Lucie Böhmová pre ČT uviedla, že po doručení požadovaných dokumentov súd rozhodne v čo najkratšom možnom čase.

Pôvodne sa tak podľa informácií ČT malo stať najneskôr v piatok. Napokon sa sudcovia dnes rozhodli pre odklad verdiktu o celkove šiestich sťažnostiach voči uvaleniu väzby, pretože im chýbajú informácie, o ktorých však nič bližšieho neprezradili. V prípade, ktorý sa začal rozsiahlou raziou vo viacerých lokalitách v Prahe, Stredočeskom a Královohradeckom kraji, je obvinených celkove osem ľudí, siedmi z nich s výnimkou šéfa Vojenského spravodajstva Milana Kovandu, sú za mrežami.

Kauza už stála Petra Nečasa kreslo premiéra i lídra Občianskej demokratickej strany. V pondelok Kancelária predsedníčky českej poslaneckej snemovne Miroslavy Němcovej oznámila, že štátny zástupca Ivo Ištván požiadal o vydanie Petra Nečasa na stíhanie. 

Žiadosť má 23 strán a imunitný výbor snemovne bude zrejme žiadať o jej doplnenie. Najskôr ju posúdi mandátový a imunitný výbor a snemovňa by o nej mala hlasovať na svojej prvej nasledujúcej schôdzi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies