Siedmaci ZŠ môžu súťažiť o najlepšiu protidrogovú nástenku

NETKY.SK • 8 November 2016, 10:36 • 2 min
Siedmaci ZŠ môžu súťažiť o najlepšiu protidrogovú nástenku

BRATISLAVA - Úrad verejného zdravotníctva v rámci protidrogových aktivít vyhlásil druhý ročník celoslovenskej súťaže pre 7. ročníky základných škôl s názvom Najlepšia protidrogová nástenka.

slovakia

left justify in out

Súťaž sa začína dnes a potrvá do 6. decembra. Cieľom súťaže je pôsobiť na vytváranie aktívneho protidrogového postoja, poukázať na význam primárnej prevencie, predísť užívaniu návykových látok a obmedziť či zastaviť experimentovanie s návykovými látkami. Informoval o tom hlavný hygienik Slovenskej republiky Ján Mikas.


Do súťaže sa môžu zapojiť všetky siedme ročníky základných škôl na Slovensku. Nástenku zameranú na protidrogovú problematiku pritom musia tvoriť žiaci. Vytvorenú nástenku následne odfotografuje pedagóg a zašle do 6. decembra na e-mailovu adresu najnastenka.sutaz@uvzsr.sk. Výsledky vyhlásia v januári 2017. Školy môžu vyhrať interaktívnu tabuľu, dva stolnotenisové stoly, anatomický model človeka, usb kľúče či desať bedmintonových setov.
Úrad verejného zdravotníctva poukazuje na to, že žiaci základných škôl sú najviac ohrození rizikom experimentovania s drogami. Aj touto cestou preto apeluje na rodičov a učiteľov, aby si všímali svoje deti a žiakov a vysvetľovali im nástrahy súčasnej doby. Podstatné je tiež, aby ich podporovali v edukačných a tvorivých činnostiach.


Tretí novembrový týždeň je každoročne európskym týždňom boja proti drogám. Tradícia sa začala v Grécku a pokračovala v ďalších členských štátoch EÚ. Orgány verejného zdravotníctva tak v jesenných mesiacoch viac ako inokedy organizujú a zviditeľňujú aktivity v súvislosti s prevenciou užívania drog.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies