Sicílske mesto Messina je kvôli zosuvu bahna od soboty bez vody

NETKY.SK • 30 Október 2015, 14:15 • 2 min
Sicílske mesto Messina je kvôli zosuvu bahna od soboty bez vody

RÍM - Zosuv bahna pri sicílskej Messine spôsobil minulý víkend odstavenie vodovodnej siete v tomto meste, ktorého obyvatelia sú doteraz odkázaní na núdzové zásobovanie pitnou vodou pomocou cisternových vozidiel.

slovakia

left justify in out

Vodovody v 240-tisícovej Messine, ležiacej na západnej strane prielivu medzi Sicíliou a talianskou pevninou, vyradila z prevádzky sobotňajšia bahenná lavína, ktorá zničila jedno z prívodných potrubí. Miestne školy a úrady sú zatvorené a obyvatelia čoraz viac prejavujú svoju nespokojnosť.

 

"Mám pocit, ako by som sa vrátila do čias vojny," citoval turínsky denník La Stampa ženu vyššieho veku, ktorá čakala s päťlitrovou kanistrou v rade na vodu z cisterny.

 

Prvý pokus opraviť zničené potrubie sa skončil v stredu neúspechom. Taliansky premiér Matteo Renzi reagoval na správy o núdzovej situácii v Messine podráždene a neschopnosť zabezpečiť rýchlu nápravu označil za "hanbu".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies