Šialený nápad: Londýnsky starosta chce zrušiť letisko Heathrow!

NETKY.SK • 16 Júl 2013, 13:50 • 2 min
Šialený nápad: Londýnsky starosta chce zrušiť letisko Heathrow!

LONDÝN - Do viacročného sporu o rozšírenie londýnskeho letiska Heathrow sa zapojil aj excentrický starosta britského hlavného mesta Boris Johnson provokačným návrhom. Agentúra DPA informuje, že chce letisko zrušiť a na jeho mieste vybudovať mestskú časť pre vyše 200.000 ľudí.

slovakia

left justify in out

Johnson navrhol preložiť najväčšie európske letisko na polostrov v ústí Temže. Svoj zámer by chcel uskutočniť do 20 rokov. Parlamentná komisia hodnotí viaceré návrhy na rozvoj letiska a svoje stanovisko zverejní do konca tohto roku. 

Britský premiér David Cameron sa zatiaľ prikláňa k zámeru rozšíriť Heathrow o tretiu štartovaciu a pristávaciu dráhu. Johnson zámer odmieta, lebo proti rozšíreniu letiska sa búria obyvatelia mesta. Ak by sa nepresadil s návrhom na zrušenie letiska, londýnsky starosta podporuje výstavbu tretieho veľkého vzdušného prístavu na území Veľkého Londýna v Stanstede.

Letisko Heathrow s dvoma štartovacími a pristávacími dráhami už vyčerpalo vnútorné rezervy svojho rastu. Aj malé poruchy v jeho činnosti spôsobujú chaos, oneskorovanie odletov a problémy pre lietadlá, ktoré sa k nemu približujú z celého sveta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies