Šialenec strieľal na letisku v Houstone, potom zastrelil seba

NETKY.SK • 3 Máj 2013, 07:31 • 2 min
Šialenec strieľal na letisku v Houstone, potom zastrelil seba

Houston - Streľbu, ktorá si vyžiadala jednu obeť, bolo počuť dnes popoludní miestneho času na letisku v George Bush Intercontinental Airport, ktoré sa nachádza severne od amerického mesta Houston.

slovakia

left justify in out

Miestna televízia KHOU TV s odvolaním sa na políciu a svedkov informovala, že strelec vošiel do priestoru na vydávanie leteniek v termináli B a vypálil najmenej dve rany do vzduchu puškou AR-15.

Príslušník ochranky na muža okamžite vystrelil, ale minul. Strelec potom vytiahol inú zbraň, pištoľ, a strelil si do hlavy.

Páchateľa odviezla sanitka, ale predstaviteľ polície v Houstone oznámil, že svojmu zraneniu podľahol.

Pri streľbe podľa KHOU TV neutrpel nikto ďalší zranenia, niekoľko zamestnancov prevádzok na letisku a cestujúcich však utrpelo šok.

Terminál B po streľbe uzavreli a polícia začala vyšetrovanie. Americký Federálny úrad pre leteckú dopravu (FAA) v súvislosti so streľbou vydal dočasný zákaz pristávania lietadiel.

George Bush Intercontinental Airport je najväčšie z troch letísk v okolí Houstonu. Je základňou aerolínií United Airlines. V roku 2010 ním prešlo asi 40 miliónov cestujúcich, čím skončilo na siedmom mieste v USA. 

Letisko otvorili v roku 1969 ako Houston Intercontinental Airport. Meno bývalého amerického prezidenta Georgea H.W. Busha nesie od roku 1997.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies