Šialenec na ceste: Mladík s 3,56 promile nezvládol zákrutu a zrazil chodkyňu

NETKY.SK • 17 Jún 2013, 11:33 • 2 min
Šialenec na ceste: Mladík s 3,56 promile nezvládol zákrutu a zrazil chodkyňu

TRNAVA – Jednoročné väzenie a zákaz viesť motorové vozidlo na desať rokov hrozí 21-ročnému Trnavčanovi, ktorému po nehode namerala polícia 3,56 promile alkoholu v krvi.

slovakia

left justify in out

V sobotu 15. júna o 21.45 h prechádzal autom Daewoo Matiz pravotočivou zákrutou na Okružnej ulici v Trnave, kde nezvládol riadenie a prešiel do protismeru. Tu strhol volant vpravo a vyletel mimo cesty na trávu, kadiaľ práve prechádzala chodkyňa. Následne prešiel autom na parkovisko, kde narazil do zaparkovanej Toyoty Yaris, ktorá bola odhodená do Škody Favorit. Pri dopravnej nehode chodkyňa utrpela zranenie, ktoré si vyžiadalo jednorazové ošetrenie. Vodič daewa a jeho o dva roky starší spolujazdec utrpeli ľahké zranenia. Vodič je podozrivý z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za čo mu hrozí aj peňažný trest. TASR dnes informovala krajská policajná hovorkyňa v Trnave Martina Kredatusová.

Ako dodala, v súčasnosti tiež platí, že ak je vodič motorového vozidla dôvodne podozrivý, že požil alkohol či inú návykovú látku alebo odmietne vyšetrenie na ich zistenie, policajt rozhodne o preskúmaní jeho zdravotnej spôsobilosti vo vzťahu k závislosti od týchto látok. Treba zdôrazniť že policajt rozhodne o preskúmaní zdravotnej spôsobilosti vodiča bez ohľadu na zistenú hladinu alkoholu alebo inej návykovej látky, teda pri akomkoľvek množstve promile. Teda o preskúmaní jeho zdravotnej spôsobilosti policajt rozhodne ako v prípade trestného činu, tak aj v prípade priestupku. 

Na vykonanie preskúmania zdravotnej spôsobilosti policajt určí vodičovi primeranú lehotu. Počas nej mu zadrží vodičský preukaz. Závislosť posudzuje psychiater. Ak psychiater zistí, že osoba je závislá, oznámi to polícii. V takom prípade sa vodičovi vodičský preukaz nevracia. Ak psychiater zistí, že vodič závislý nie je, policajt rozhodne o povinnosti podrobiť sa odbornému poradenstvu u psychológa. Vodičský preukaz sa vodičovi vráti až po splnení všetkých uložených povinností.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies