Šialenec, ktorý v Graze zabil troch ľudí, zostáva za mrežami, čaká sa na tretí posudok

NETKY.SK • 8 Apríl 2016, 20:53 • 2 min
Šialenec, ktorý v Graze zabil troch ľudí, zostáva za mrežami, čaká sa na tretí posudok

GRAZ - Vyšetrovaciu väzbu Alena Rizvanović, vodiča, ktorý vlani 20. júna pri šialenej jazde terénnym vozidlom usmrtil v pešej zóne v rakúskom Grazi troch ľudí a zranil ďalších 36 osôb, dnes predĺžili o ďalšie dva mesiace.

slovakia

left justify in out

Informáciu priniesol rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF s odvolaním sa na Christiana Kroschla z prokuratúry v Grazi.Tamojšie orgány činné v trestnom konaní naďalej predpokladajú, že väznený bol v čase činu príčetný a teda trestne zodpovedný.


K podobnému záveru dospel aj autor prvého odborného posudku z odboru psychiatria, o ktorých vypracovanie požiadal súd. Keďže výsledok druhého posudku nebol rovnaký, čaká sa teraz na obsah tretieho rozhodujúceho posudku o duševnom zdraví vodiča.


Kým autor prvého z posudkov odporučil umiestniť Alena R. do zariadenia pre zločincov s duševnou odchýlkou, pretože je potrebné ho považovať za nebezpečného, z druhého z posudkov vyplynulo, že rodák z Bosny a Hercegoviny, ktorý žije v Rakúsku od štyroch rokov, bol konzumentom marihuany.

 

Podľa dostupných informácií sa produkty metabolizmu po konzumácii marihuany, ktoré sa našli v krvi zadržaného, považujú z hľadiska súdnej medicíny za neaktívne bez psychoaktívneho účinku. 

 

Stopy iných drog alebo alkoholu testy v organizme Alena R. nepreukázali. Zadržaný vypovedal, že 20. júna predpoludním dostal "košom" od istej mladej ženy, s ktorou sa mal po chatovaní na internete stretnúť osobne, avšak na schôdzku s ním neprišla. Motív jeho činu však zostáva naďalej nejasný.

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona