Šialené nápady, ktoré svojim autorom zarobili milióny

NETKY.SK • 15 September 2013, 11:15 • 2 min
Šialené nápady, ktoré svojim autorom zarobili milióny

BRATISLAVA - Čoraz viac ľudí horí túžbou zarobiť veľké peniaze. Dnes vám predstavíme piatich, ktorým sa to pomerne bláznivými nápadmi podarilo.

slovakia

left justify in out

Veľa mladých ľudí si hľadá svoju vlastnú cestičku v živote, ktorá by ich priviedla k vytúženému cieľu. Tým môže byť napríklad hriešny balík peňazí. Táto pätica vás presvedčí, že niekedy je lepší jeden bláznivý nápad ako roky  zrejúca myšlienka.

Byron Reese

Ktorému dieťaťu by sa nepáčilo dostať poštu priamo od Santa Klausa? Určite sa zhodneme, že by sa potešilo každé. A teraz otázka číslo dva. Napadlo by vám sa za takého Santa Klausa vydávať a  listy skutočne „priamo z Aljašky“ posielať? Byronovi Reesovi to napadlo a dnes je z neho milionár! Na svojej stránke láka rodičov, aby za desať dolárov kúpili svojim deťom špeciálny Certifikát dobrých chlapcov a dievčat. A čuduj sa svete, nápad zafungoval. Byron pošle ročne desaťtisíce listov a žije si v slušnej kôpke peňazí na svojej „Aljaške“.

Madison Robinson

Američanke Madison sa podarilo stať milionárkou už pred dovŕšením dospelosti. Texaská rodáčka mala biznis nápad v hlave už ako osemročná! Dnes  pätnásťročná dievčina milujúca kreslenie, rybičky a plávanie si zaumienila, že vytvorí vlastnú kolekciu špeciálnych šľapiek známych ako žabky. A tak sa aj stalo. Dievčatko nakreslilo zopár skíc, ktoré od nej kúpili obchodné domy. Jej Fish Flops sa predávajú za sumu okolo 25 dolárov a na visačke je okrem jej fotografie aj stručný príbeh malej boháčky.

Jason Wall

Jason Wall začal koncom deväťdesiatych rokov podnikať so zvláštnym artiklom, loptičkami na antény áut. Ešte dnes keď to počúvam, nečudujem sa, že mnohí jeho plánom neverili. Z Jasonovej loptičky sa však stal v Kalifornii hit, ktorý sa rýchlo šíril do sveta. Jason bol zakrátko mesačne schopný predať aj pol milióna kúskov. A tak urobili veselé loptičky ďalšieho milionára.

Alex Tew

Britský študent Alex si zaumienil, že sa stane milionárom a tak v roku 2005 vo veku 21 rokov založil internetovú stránku milliondollarhomepage.com. A ako na nej zarobil? Umiestnil na ňu jeden veľký štvorec so stranou dlhou tisíc pixelov. A každý pixel predal firme za jeden dolár, aby si na stránke umiestnila svoje logo. A čuduj sa svete, po čase Alex svoj vytúžený milión zarobil a stal sa majiteľom kúska internetovej histórie.

Jenna Marbles

Jennin spôsob zarábania je z tejto pätice asi najuletenejší. Na to, aby sa z nej stala boháčka, nemusela nič navrhnúť, nakresliť, poslať či predať. Zarobila na tom, že sa opitá nalíčila a video zavesila na Youtube. Tutorial, ako zvládnuť dokonalý mejkap, si pozrelo množstvo ľudí, čo Jennu inšpirovalo k ďalším videám. Tie majú v súčasnosti spolu viac ako miliardu pozretí.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies