Šialené mená detí slávnych

NETKY.SK • 24 Január 2018, 10:36 • 2 min
Šialené mená detí slávnych

BRATISLAVA - V snahe o kreativitu a originálnosť niekedy hviezdy pri výbere mien pre svoje deti poriadne prestrelia. Mená majú veľký vplyv na naše životy. Dotvárajú našu osobnosť a charakter. Skôr ako celebrity dajú svojim deťom bizarné mená, mali by sa zamyslieť nad tým, aký vplyv to môže mať na ich budúcnosť.

slovakia

left justify in out

Na tradície sa nehľadí, hlavne nech je meno čo najzaujímavejšie. Takýto prístup, zdá sa, má mnoho slávnych ľudí. Ako keby automaticky predpokladali, že potomkovia pôjdu v ich šľapajách a originálne meno bude výhodou. Niekedy to ale môže byť skôr na škodu a také meno viac než rešpekt vzbudzuje posmech.

 

Chicago

Kim Kardashian a Kanye West majú tretieho potomka. Vynosila im ho náhradná matka, ktorá porodila 15. januára. Podobne ako u prvých dvoch detí aj v tomto prípade zvolili rodičia netradičné meno: Chicago. Hádajte, z akého amerického mesta pochádza raper Kanye West? Prvá dcéra sa volá North West (2) a brat je Saint West (4) - v preklade to je Severozápad a Svätý Západ.

 

obrazok

 

Indiana

Aj ďalší slávni sa nechali inšpirovať pri hodinách zemepisu a dieťa pomenovali po meste či rovno celom štáte. Napríklad herec Casey Affleck a jeho dnes už bývalá manželka Summer Phoenix dali staršiemu synovi meno Indiana (13) a mladšiemu Atticus (10). Na druhú stranu, čo čakať od ženy, ktorej súrodenci sa volajú "Rieka" (River), "Dážď" (Rain) alebo "Sloboda" (Liberty).

 

obrazok

 

Egypt Daoud

Alicie Keys a Swizz Beatz majú spolu sedemročného chlapca, ktorý sa volá Egypt Daoud. Práve do Egypta Alicia Keys išla na cestu vnútorného poznania a uvedomenia si sama seba. Toľko to pre ňu znamenalo, že sa rozhodla syna pomenovať práve takto. A Daoud je arabská verzia hebrejského mena David, čo znamená "byť milovaný".

 

obrazok

 

Blue Ivy

Dcéra Beyoncé dostala meno Blue Ivy (6). Na prvý pohľad vyzerá vcelku obyčajne, môže sa za ním však skrývať hlbší význam. Blue Ivy je podľa iluminátov anagram Eulb Yvi a znamená to "Luciferova dcéra". Beyoncé túto spojitosť prirodzene odmieta. Pravdepodobnejšie je spojenie speváčkinej najobľúbenejšie farby a jej najobľúbenejšieho čísla. Blue značí modrú a Ivy môže byť IV (rímska 4).

 

obrazok


Apple

Asi si málokto z nás vie predstaviť, že by na dcéru volal "Jablko". Lenže keď ste Gwyneth Paltrow, zrejme vám to príde ako dobrý nápad. Spoločne s hudobníkom Chrisom Martinom pomenovali svoju dcéru Apple (13). Herečka to neskôr vysvetľovala tak, že si pod týmto menom predstavuje čosi sladké, zdravé a navyše biblické.

 

obrazok

 

Summer Rain

Letný dáždik môže byť veľmi príjemný, romantický a chcený. Teda v prípade, ak ide o meteorologický úkaz a nie krstné meno, ako je to v prípade dcéry Christiny Aguilery a Matthewa Rutlera. Tí sa nezdráhali ju pomenovať Summer Rain (3).

 

obrazok

 

Petal Blossom Rainbow

Petal Blossom je hračka značky My Little Pony. Fialový poník s ružovou hrivou a chvostíkom je záruka, že sa vám budú spolužiaci smiať. Takto podivné meno dali britský šéfkuchár Jamie Oliver s manželkou Jools jednej zo svojich dcér. Šéfkuchár hovorí, že všetku zodpovednosť za mená prenecháva svojej žene. Možno by to nemal robiť - okrem Petal Blossom Rainbow (8) majú ešte Poppy Honey Rosie (15), Daisy Boo Pamelu (14), Buddyho Beara Maurice (7) a Rivera Rocket (1).

 

obrazok

 

Sunday Rose

Nedeľa je určite skvelý deň, ale pomenovať tak dcéru už tak úžasné nie je. Rozhodne si to ale nemysleli Nicole Kidman a Keith Urban, keď vymýšľali meno pre svojho potomka. Deväťročná dcéra sa teda volá Sunday Rose. Herečka potom vysvetlila, že nedeľa je ich obľúbený deň, zvlášť keď má človek okolo seba rodinu.

 

obrazok
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies