Shrek nie je výmyslom animátorov: Príbeh človeka podľa ktorého postavu stvorili

NETKY.SK • 20 Február 2015, 10:20 • 2 min
Shrek nie je výmyslom animátorov: Príbeh človeka podľa ktorého postavu stvorili

BRATISLAVA - Asi každý z nás pozná úspešný animovaný film Shrek, ktorý zaujal nielen deti, ale aj dospelých. Mnoho ľudí si kládlo otázku, kde zobrali animátori inšpiráciu pre túto postavu.

slovakia

left justify in out

Maurice Tillet bol mužom, ktorý vzbudzoval svojim výzorom strach, ale vo vnútri bol príjemný a jemný človek, presne ako známa postava Shrek. Bol rodinne založený. Prežil krásne manželstvo a svoje deti miloval nadovšetko. 

 

img

 

Narodil sa v roku 1903 na Urale, ale svoj život prežil vo Francúzsku, kde aj zomrel ako päťdesiat ročný na infarkt.

 

Za jeho vzhľad mohol nezhubný nádor na mozgu, ktorý spôsobil hormonálnu poruchu akromegáliu. Táto porucha zapríčiňuje, že koncové časti tela ako napríklad prsty, nos a čelusť nadobudnú veľké rozmeroy. To spôsobilo veľký tvar jeho hlavy.

 

Bol veľmi inteligentný a vzdelaný človek. Ovládal až pätnásť jazykov. Svoj unikátny vzhľad využil aj v pracovnom živote. Určitú dobu sa živil ako wrestler. Aj keď jeho výzor naháňal strach, jeho duša bola nežná, presne ako tá Shrekova.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies