Show Lord of the Dance sa opäť predstaví z vynoveným predstaveném v Bratislave

NETKY.SK • 25 November 2016, 15:10 • 2 min
Show Lord of the Dance sa opäť predstaví z vynoveným predstaveném v Bratislave

BRATISLAVA - Tanečná show Lord of the Dance sa na budúci rok opäť vráti na Slovensko. Svetoznáme zoskupenie vystúpi 8. mája v bratislavskej Aegon Aréne NTC, kde podobne ako vlani v októbri predvedú vynovené predstavenie s názvom Lord of the Dance: Dangerous Game.

slovakia

left justify in out

Ako uviedli organizátori podujatia, pôjde o "jednoznačne najvycibrenejšie predstavenie Lord Of The Dance po umeleckej aj technickej stránke".


Fanúšičky a fanúšikovia zažijú počas show, ktorá mala premiéru vlani v septembri v londýnskom Palladiu, nové tanečné čísla, zvuk, vizuálne technológie, kostýmy a hudbu z dielne skladateľa Gerarda Fahyho. Vývoj sa podľa tvorcov dotkol aj hlavných postáv - Pána tanca a obávaného Pána temnôt. Choreograf a umelecký šéf Michael Flatley chcel však aj v novej verzii zachovať pôvodnú dávku napätia. "Som úplne nadšený z obrovského talentu a schopností všetkých umelcov, ktorých sme pre šou získali," povedal 58-ročný Flatley o 40-člennom súbore, v ktorom hosťuje napríklad aj Nadine Coyle z už nefungujúcej dievčenskej skupiny Girls Aloud.


V úvode programu uvidia návštevníci a návštevníčky aj spomínaného Flatleyho, ktorý sa objaví vo videosekvencii približujúcej jeho životnú dráhu od úplných začiatkov až po súčasnosť s odovzdávaním skúseností svojim nasledovníkom.


Celosvetové turné Lord Of The Dance odštartuje v pondelok 28. novembra v izraelskom meste Lod, pričom naplánovaných majú vyše 180 vystúpení. Okrem Bratislavy sa zastavia i v Brne, Ostrave, Pardubiciach, Prahe a Plzni.


Show Lord Of The Dance mala premiéru 2. júla 1996 v The Point Theatre v Dubline. Je založená na tradičnom írskom folklóre obohatenom o rýchlejšie popové melódie, moderný tanec a step. Od roku 1996 ju videlo viac ako 60 miliónov ľudí po celom svete vrátane 400-tisíc divákov a diváčok počas päťročného hosťovania v Las Vegas. Predstavenie patrí k najziskovejším projektom v umeleckom priemysle v celej jeho histórii. Vstupenky na bratislavské vystúpenie sú v predaji oddnes.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona