Shonda Rhimes vraj ukradla nápad spisovateľke Deborah Feldman

NETKY.SK • 11 Máj 2014, 15:30 • 2 min
Shonda Rhimes vraj ukradla nápad spisovateľke Deborah Feldman

BRATISLAVA - Americká scenáristka, režisérka a producentka Shonda Rhimes vraj ukradla nápad spisovateľke Debre Feldman. Tá už na 44-ročnú rodáčku z Chicaga podala žalobu, v ktorej tvrdí, že Rhimes získala jej rukopis s názvom The Red Tattoo a následne ho použila pri písaní scenára seriálu Off the Map (2011) o amerických doktoroch pôsobiacich v Južnej Amerike.

slovakia

left justify in out

Rhimes a jej tím nemá podľa Feldman žiadnu predstavu o tom, ako vyzerá zdravotná starostlivosť na ostrove, ktorý je súčasťou tretieho sveta, nápady preto určite čerpala z jej rukopisu. Scenáristka a jej hovorca sa k celej veci odmietli vyjadriť.

 

Scenáristka, režisérka a producentka Shonda Rhimes je autorkou mnohých úspešných projektov ako Klinika Grace (2005), Private Practice (2007 - 2013) či Scandal (2012). Napísala tiež scenár filmu Crossroads (2002) s Britney Spears v hlavnej úlohe ako aj snímky Denník princeznej 2: Kráľovstvo v ohrození (2004) s Anne Hathaway. Za Kliniku Grace má na konte ceny Writers Guild a Producers Guild a vyslúžila si tiež tri nominácie na ceny Primetime Emmy. Spomínaný scenár romantického filmu Crossroads jej v roku 2003 vyniesol nomináciu na Zlatú malinu. V roku 2015 by mali vydať jej memoáre.

 

Deborah Feldman sa narodila a vyrastala v Brooklyne. Je autorkou autobiografických kníh Unorthodox: The Scandalous Rejection of my Hasidic Roots (2012) a Exodus (2014). Študovala na Sarah Lawrence College. V súčasnosti žije spolu so synom v Novom Anglicku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies