Shonda Rhimes píše memoáre

NETKY.SK • 22 November 2013, 10:50 • 2 min
Shonda Rhimes píše memoáre

LOS ANGELES - Americká scenáristka, režisérka a producentka Shonda Rhimes sa podujala napísať autobiografiu.

slovakia

left justify in out

Autorka, ktorá sa podieľa na tvorbe úspešných seriálov Klinika Grace (2005) alebo Scandal (2012), podpísala kontrakt na vydanie knihy s vydavateľstvom Simon & Schuster. Na základe zmluvy, ktorú uzavrela, by mali memoáre vyjsť v roku 2015.

Vo vyhlásení pre médiá úspešná scenáristka žartovala, že na to, aby napísala knihu, nemá dostatočnú kvalifikáciu. "Ako slobodná matka som spravila veľa chýb, mnoho som ich spravila aj ako pracujúca matka, mama, ktorá toho veľa nenaspí a aj ako mama, ktorá chodí na rande. A to všetko som urobila popri riadení viacerých televíznych šou. Budem teda písať o tom a dúfam, že to moje deti neskôr nepoužijú proti mne na nejakej terapii," vyjadrila sa 43-ročná televízna tvorkyňa. 

Scenáristka, režisérka a producentka Shonda Rhimes je autorkou mnohých úspešných projektov ako Klinika Grace, Private Practice (2007-2013) či Scandal. Napísala tiež scenár filmu Crossroads (2002) s Britney Spears v hlavnej úlohe ako aj snímky Denník princeznej 2: Kráľovstvo v ohrození (2004) s Anne Hathaway. Za Kliniku Grace má na konte Writers Guild Award a Producers Guild Award a vyslúžila si tiež tri nominácie na ceny Primetime Emmy. Spomínaný scenár romantického filmu Crossroads jej však v roku 2003 vyniesol nomináciu na Zlatú malinu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona