SHMÚ Zmiernil výstrahu pred poľadovicou, hrozí len v časti západného Slovenska

NETKY.SK • 15 Január 2016, 07:24 • 2 min
SHMÚ Zmiernil výstrahu pred poľadovicou, hrozí len v časti západného Slovenska

BRATISLAVA - Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) zmiernil výstrahu prvého stupňa pred poľadovicou pre dnešnú noc. Motoristi a chodci by si mali dať pozor iba v časti západného Slovenska. Vyskytnúť sa ale môže už pred polnocou - od 22.00 h.

slovakia

left justify in out

Ojedinele sa môže poľadovica tvoriť v okresoch Myjava, Nové Mesto nad Váhom (Trenčiansky kraj), Hlohovec, Piešťany (Trnavský kraj) a okresoch Levice, Nitra, Nové Zámky, Topoľčany, Zlaté Moravce (Nitriansky kraj). Riziko trvá do piatka (15.1.) 09.00 h.

 

Naďalej platí výstraha pred snežením, ktoré má polovicu územia Slovenska zasiahnuť od polnoci. Miestami by mohlo napadnúť 10 až 15 cm čerstvého snehu.

 

SHMÚ vydal v tejto súvislosti výstrahu prvého stupňa. Platí pre celý Banskobystrický, Košický a väčšinu okresov Prešovského kraja (s výnimkou okresov Kežmarok, Poprad a Stará Ľubovňa). Sneženie podľa SHMÚ ustane do 15.00 h.

 

Na sobotu (16.1.) platí pre celé stredné a východné Slovensko výstraha prvého stupňa pred snehovými jazykmi a závejmi. Tvoriť sa môžu od 06.00 h až do polnoci.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona