SHMÚ zaznamenal z utorka na stredu tropickú noc

NETKY.SK • 25 Júl 2013, 09:51 • 2 min
SHMÚ zaznamenal z utorka na stredu tropickú noc

BRATISLAVA - V noci z utorka na stredu (z 23.7. na 24.7.) zaznamenali meteorológovia v Bratislave prvú tropickú noc v tohtoročnej júlovej vlne horúčav. Podľa meraní na bratislavskej Kolibe teplota v noci neklesla pod 20,2 stupňa Celzia.

slovakia

left justify in out

Tropická noc z utorka na stredu bola predznamenaním ďalších tropických nocí, ktoré meteorológovia očakávajú v južnej časti územia Slovenska počas nastávajúceho víkendu. "Táto vlna tropických nocí pravdepodobne vyvrcholí až v noci na utorok 30. júla," uviedol pre TASR klimatológ Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) Pavel Šťastný. Pripomenul, že v Bratislave zaznamenali v tomto roku už tri tropické noci v júni.

Podľa SHMÚ tropická noc z utorka na stredu bola iba treťou tropickou nocou, ktorú od roku 1951 zaznamenali 24. júla na stanici Bratislava-Koliba.

Najteplejšiu noc 24. júla zažili Bratislavčania v roku 1988, kedy klesla teplota vzduchu do rána na 20,8 stupňa Celzia, potom v roku 1994, kedy klesla minimálna teplota vzduchu na 20,3 stupňa Celzia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies