SHMÚ vydal výstrahu prvého stupňa pred povodňami z topiaceho sa snehu a dažďa

NETKY.SK • 31 Január 2015, 13:55 • 2 min
SHMÚ vydal výstrahu prvého stupňa pred povodňami z topiaceho sa snehu a dažďa

BRATISLAVA - Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal nadnes výstrahu prvého stupňa pred povodňami z topiaceho sa snehu a dažďa.

slovakia

left justify in out

Od dnešného dňa do 07.00 h nedeľného rána (1.2.) platí pre okresy Lučenec, Revúca a Rožňava. Do dnešného večera (21.00 h) je výstraha vydaná pre okresy Prešov, Bardejov, Svidník, Stropkov, Humenné, Košice okolie – Hornád a Košice okolie – Bodva.
      

"Vzhľadom na existujúce snehové zásoby v povodiach, oteplenie a spadnuté zrážky je predpoklad vzostupu vodných hladín na tokoch, s možnosťou dosiahnutia a prekročenia vodných stavov zodpovedajúcich stupňom povodňovej aktivity," upozorňujú meteorológovia na stránke.
      

SHMÚ dnes upozorňuje aj na výstrahy prvého stupňa pred tvorbou snehových jazykov a závejov v Banskobystrickom, Trenčianskom, Košickom, Prešovskom a Žilinskom kraji. Výstraha trvá do 18.00 h.
      

V noci na nedeľu (1.2.) by malo prituhnúť na väčšine nášho územia. Výstrahy prvého stupňa pred nízkymi teplotami platia od polnoci až do 08.00 h. V Banskobystrickom, Trenčianskom, Košickom, Prešovskom a Žilinskom kraji by teploty mali klesnúť na -15 až -16 stupňov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona