SHMÚ vydal výstahu 3. stupňa: Slovensko zasiahnu vysoké teploty

NETKY.SK • 7 Júl 2015, 09:30 • 2 min
SHMÚ vydal výstahu 3. stupňa: Slovensko zasiahnu vysoké teploty

BRATISLAVA - Územie Slovenska dnes zasiahnu vysoké teploty. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal výstrahy 2. až 3. stupňa. Meteorológovia očakávajú dosiahnutie maximálnej teploty vzduchu miestami od 30 do 38 stupňov Celzia.

slovakia

left justify in out

Výstraha 3. stupňa platí od 12.00 do 19.00 h vo väčšine okresov západného a v niektorých južných okresoch stredného Slovenska. SHMÚ tu miestami očakáva dosiahnutie maximálnej teploty vzduchu 34 až 38 stupňov Celzia. Takáto vysoká teplota predstavuje zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity i tvorbu požiarov.

 

img

 

Na ostatnom území Slovenska platí od 13.00 do 19.00 h výstraha 2. stupňa pred vysokými teplotami. Meteorológovia tu predpokladajú miestami dosiahnutie maximálnej teploty vzduchu od 30 do 38 stupňov Celzia. Pre ľudské zdravie, fyzické aktivity či tvorbu požiarov to predstavuje potenciálne nebezpečenstvo.

 

SHMÚ taktiež upozorňuje, že pri takto vysokých teplotách je pravdepodobnosť poškodenia zdravia a ohrozenia života, pre nadmerné zaťaženie organizmu, u niektorých ľudí vysoká.

 

Slovensko zasiahnu horúčavy aj v stredu 8. júla. SHMÚ vydal na tento deň výstrahy 1. až 3. stupňa. Predpokladá, že miestami dosiahne maximálna teplota vzduchu 30 až 38 stupňov Celzia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies