SHMÚ varuje v najbližších dňoch pred vysokými teplotami i búrkami

NETKY.SK • 23 Júl 2015, 06:34 • 2 min
SHMÚ varuje v najbližších dňoch pred vysokými teplotami i búrkami

BRATISLAVA - Slovensko vo štvrtok 23. júla naďalej potrápia horúčavy. Hroziť však budú aj búrky. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal na najbližšie dni výstrahy 1. a 2. stupňa.

slovakia

left justify in out

Vo štvrtok od 13.00 do 18.00 h bude pre západnú a južnú časť platiť výstraha 2. stupňa pred vysokými teplotami. Meteorológovia tu očakávajú dosiahnutie maximálnej teploty vzduchu 35 až 37 stupňov Celzia. O stupeň nižšia výstraha pred horúčavami platí pre ostatnú časť Slovenska, kde SHMÚ očakáva dosahovanie maximálnej teploty vzduchu 33 až 34 stupňov Celzia.

 

Meteorológovia zároveň varujú pred búrkami, ktoré sa môžu vyskytnúť vo štvrtok najmä na západnom, strednom Slovensku a v okolí Tatier. SHMÚ preto vydal pre toto územie od 12.00 do 21.00 h výstrahu 1. stupňa. Očakáva tu miestami výskyt búrok s krúpami. S búrkami môžu byť spojené i krátkodobé, ale intenzívne lejaky, pri ktorých úhrny zrážok môžu dosiahnuť 20 až 40 milimetrov a nárazy vetra rýchlosť 15 až 20 metrov za sekundu. Pri búrkach je možný výrazný, no prechodný vzostup vodných hladín na malých tokoch, stekanie vody zo svahov či zatápanie pivníc a podchodov.

 

img

 

Výstraha 1. stupňa pred búrkami platí aj v piatok 24. júla od 08.00 do 18.00 h pre celé územie Slovenska. SHMÚ očakáva výskyt búrok s krúpami. S týmito búrkami môžu byť spojené aj krátkodobé, ale intenzívne lejaky, pri ktorých úhrny zrážok môžu dosiahnuť 20 až 30 milimetrov a nárazy vetra rýchlosť 15 až 20 metrov za sekundu.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies