SHMÚ varuje! Túto noc bude poriadna zima

NETKY.SK • 25 December 2021, 18:30 • 2 min
SHMÚ varuje! Túto noc bude poriadna zima

BRATISLAVA – V niektorých severných okresoch stredného a východného Slovenska môže v noci zo soboty na nedeľu (26. 12.) klesnúť teplota aj na mínus 20 stupňov Celzia. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý vydal výstrahy prvého a druhého stupňa pred nízkymi teplotami. Informuje o tom na svojom webe.

slovakia

left justify in out

Výstrahy druhého stupňa vydali meteorológovia pre niektoré okresy Žilinského a Prešovského kraja a tiež niektoré územia Košického kraja, kde zároveň platia aj výstrahy prvého stupňa. Tie SHMÚ vydal aj pre časť Trenčianskeho a Banskobystrického kraja. Teplota by tam mohla klesnúť na mínus 15 až mínus 19 stupňov Celzia. „Silný mráz predstavuje nebezpečenstvo pre ľudské zdravie a fyzické aktivity v exteriéroch,“ varujú meteorológovia.Takéto nízke teploty nie sú miestami vylúčené ani z nedele na pondelok (27. 12.).

 

img

 

SHMÚ zároveň pripomína, že počas nedele treba dávať pozor najmä v južných okresoch západného Slovenska na poľadovicu. Výstrahy platia predbežne pre takmer celý Bratislavský a Nitriansky kraj a tiež pre okresy Dunajská Streda a Galanta v Trnavskom kraji a okres Krupina v Banskobystrickom kraji. Snehové jazyky a záveje sa môžu naďalej tvoriť v niektorých okresoch Prešovského a Košického kraja.

 

Možno vás zaujme: Boris Kollár poďakoval záchranárom a doniesol im kapustnicu



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona