Počasie sa cez víkend dramaticky zmení: Na niektorých miestach bude snežiť

NETKY.SK • 13 November 2015, 10:20 • 2 min
Počasie sa cez víkend dramaticky zmení: Na niektorých miestach bude snežiť

BRATISLAVA - Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahy 1. a 2. stupňa pred silným vetrom pre niektoré okresy severného a stredného Slovenska. SHMÚ o tom informuje na svojej internetovej stránke.

slovakia

left justify in out

Výstrahy platia pre okresy Tvrdošín, Liptovský Mikuláš, Poprad, Brezno, Námestovo, Dolný Kubín, Ružomberok, Martin a Banskú Bystricu v čase od 15.00 h dnešného dňa až do nedele 15. novembra.

 

Podľa SHMÚ sa na horách v polohách nad 2000 metrov očakáva výskyt silného vetra, ktorý môže krátkodobo v nárazoch dosiahnuť rýchlosť 26 – 33 m/s.

 

„Táto rýchlosť predstavuje zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Predpokladaná rýchlosť vetra je v danom ročnom období a oblasti nadpriemerná a pravdepodobnosť spôsobenia škôd je vysoká,“ informuje SHMÚ.

 

Predpoveď počasia piatok (SHMÚ):

Jasno až polojasno. Ráno a dopoludnia v nižších polohách miestami hmla alebo nízka oblačnosť, ktorá sa ojedinele udrží po celý deň. Najvyššia denná teplota 12 až 17, pri hmle a nízkej oblačnosti okolo 10 st. Slabý, postupne južný vietor do 20 km/h. Popoludní na horách prudký až búrlivý vietor.

 

Výstrahy na piatok:

 

img

 

Sobota:

Premenlivá, postupne malá oblačnosť. Miestami, cez deň len ojedinele, prehánky, od cca 800 m snehové.  Nočná teplota 7 až 2 st. Denná teplota 8 až 13, na severe okolo 6 st. Západný vietor 3 až 8, v nárazoch miestami až 15 m/s (10 až 30, nárazy 55 km/h). Na horách búrlivý vietor, na hrebeňoch Tatier časom až víchrica.

 

Výstrahy na sobotu:

 

img

 

Nedeľa:

V noci malá, postupne od západu veľká oblačnosť. Cez deň až zamračené a na mnohých miestach dážď, na horách od cca 800 m sneženie. Nočná teplota 2 až -3, na juhozápade okolo +4 st. Denná teplota 6 až 11, na severe miestami okolo 4 st. Prevažne juhozápadný vietor 3 až 7, v nárazoch miestami okolo 12 m/s (10 až 25, nárazy 45 km/h), na východe len slabý vietor.

 

Výstrahy nedeľa:

 

img

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies