SHMÚ varuje pred silným vetrom, fúkať bude aj v najbližších dňoch

NETKY.SK • 7 Február 2016, 12:15 • 2 min
SHMÚ varuje pred silným vetrom, fúkať bude aj v najbližších dňoch

BRATISLAVA - Silný vietor bude fúkať aj v najbližších dňoch.

slovakia

left justify in out

Môže spôsobiť škody menšieho rozsahu, Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal výstrahy nadnes, pondelok (8.2.) i utorok (9.2.)

 

Pre nižšie polohy platí dnes výstraha prvého stupňa. Vietor by mal v nárazoch krátkodobo dosiahnuť rýchlosť 60 až 85 kilometrov za hodinu, niekde aj silnejšie. V polohách nad 1800 metrov v okresoch Tvrdošín, Liptovský Mikuláš, Brezno, Poprad môže vietor fúkať rýchlosťou 90 až 115 kilometrov za hodinu. Pred vetrom v týchto okresoch varuje aj Slovenská správa ciest (SSC). Vodičov tiež upozorňuje, že na cestách sa vplyvom hmly, vlhkosti a nízkych teplôt môže tvoriť poľadovica. Informuje o tom na webe zjazdnosť.sk.

 

V pondelok by mal vietor ustať v Bratislavskom, Nitrianskom a Trnavskom kraji. Pre ostatné časti Slovenska platí pre nižšie polohy výstraha prvého stupňa, v okresoch Tvrdošín, Liptovský Mikuláš, Brezno, Poprad zafúka vietor ešte silnejšie. Na utorok vydali meteorológovia už iba výstrahu prvého stupňa pred vetrom. Týkať sa má Banskobystrického, Trenčianskeho, Košického, Prešovského a Žilinského kraja.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies