SHMÚ varuje pred povodňami: Tieto miesta budú najviac zasiahnuté!

NETKY.SK • 13 September 2014, 12:25 • 2 min
SHMÚ varuje pred povodňami: Tieto miesta budú najviac zasiahnuté!

BRATISLAVA - Juhozápadnú polovicu územia Slovenska by dnes a v nedeľu (14.9.) mohli zasiahnuť intenzívne lejaky. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal v tejto súvislosti výstrahu druhého stupňa.

slovakia

left justify in out

Výstraha platí dnes od 12. hodiny do nedele do 18.00 hodiny. Týka sa celého územia Bratislavského, Trnavského, Nitrianskeho a Banskobystrického kraja. Rovnako aj takmer celého územia Trenčianskeho kraja (s výnimkou okresov Považská Bystrica a Púchov), okresu Bytča v Žilinskom kraji a okresu Rožňava v Košickom kraji.

 

SHMÚ očakáva ojedinele výskyt intenzívneho dažďa s úhrnom zrážok 40 až 70 milimetrov. Intenzívne zrážky sa môžu vyskytnúť aj v kratších časových intervaloch formou lejakov a búrok. Pravdepodobnosť spôsobenia škôd je vysoká, varujú meteorológovia. Zároveň SHMÚ vydal aj hydrologickú výstrahu prvého, najnižšieho stupňa. Platí do nedele 12.00 hodiny. Varuje pred povodňami z trvalého dažďa a na niektorých miestach aj prívalovými povodňami. Výstraha sa týka Krajného západu - Záhoria, povodia Dunaja, Dolného Považia a spodnej časti Stredného Považia i povodia riek Nitra, Žitava, Hron, Ipeľ a Slaná.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies