Na východe Slovenska bude intenzívne pršať, hrozia aj povodne

NETKY.SK • 20 Október 2015, 11:02 • 2 min
Na východe Slovenska bude intenzívne pršať, hrozia aj povodne

BRATISLAVA - Intenzívny dážď bude na východe Slovenska pokračovať aj počas dnešného dňa. Slovenský hydrometeorologický ústav vydal v tejto súvislosti výstrahu prvého - najnižšieho stupňa.

slovakia

left justify in out

Podľa výstrahy, ktorá platí od pondelňajšieho (19.10.) večera, sa v Prešovskom aj Košickom kraji očakáva ojedinele výskyt dažďa s úhrnom zrážok 35 až 50 milimetrov. Môže zasiahnuť aj okresy Brezno, Revúca a Rimavská Sobota v Banskobystrickom kraji.

 

img

 

Intenzívne zrážky by mali trvať až do 18.00 h. Podľa meteorológov takéto úhrny predstavujú potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity a môžu spôsobiť škody menšieho rozsahu. 

 

SHMÚ vydal aj hydrologickú výstrahu prvého - najnižšieho stupňa pre okres Gelnica. Až do utorka (21.10.) je tu vzhľadom na pretrvávajúci dážď a nasýtenosť povodí predpoklad vzostupu vodných hladín na tokoch. Mohli by byť prekročené stavy povodňovej aktivity.

 

img

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies