SHMÚ varuje pred dažďom ako aj silným vetrom na hrebeňoch hôr

NETKY.SK • 4 November 2012, 19:46 • 2 min
SHMÚ varuje pred dažďom ako aj silným vetrom na hrebeňoch hôr

SHMÚ varuje pred dažďom ako aj silným vetrom na hrebeňoch hôr - Zaujímavosti Meteorológovia varujú pred silným nárazovým vetrom na hrebeňoch hôr. V tejto súvislosti vydal Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) výstrahu 1.

slovakia

left justify in out

img

Meteorológovia varujú pred silným nárazovým vetrom na hrebeňoch hôr. V tejto súvislosti vydal Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) výstrahu 1. a 2. stupňa.

Výstraha 2. stupňa platí od dnes, od 18. h. až do pondelka (5.11) do 14 h. pre okresy Poprad, Liptovský Mikuláš, Ružomberok, Brezno a Banská Bystrica. Vietor tu v nárazoch môže dosiahnuť rýchlosť 24 - 34 m/s.

Výstraha 1. stupňa pre silný nárazový vietor platí do pondelka do 14. h aj pre ďalšie okresy Žilinského, Trenčianskeho, Bynskobystrického, Prešovského kraja a pre krajný východ. V týchto regiónoch môže na hrebeňoch hôr dosiahnuť vietor miestami rýchlosť 18-24 m/s.

SHMÚ rovnako vydal výstrahu 1. stupňa kvôli dažďu. Výstraha platí v pondelok (5.11) od 08. h do 22.h takmer na celom území Slovenska, výnimkou sú len okresy na krajnom západe. Meteorológovia očakávajú, že miestami sa vyskytne dážď s úhrnom zrážok 25 - 45 mm.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies