SHMÚ varuje pred búrkami aj horúčavami

NETKY.SK • 26 August 2017, 17:52 • 2 min
SHMÚ varuje pred búrkami aj horúčavami

BRATISLAVA - Na Slovensku hrozia v nedeľu vysoké teploty a búrky.

slovakia

left justify in out

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahu prvého stupňa na celom území Slovenska v popoludňajších hodinách po 13-tej hodine pred búrkami a pred vysokými teplotami na juhozápade Slovenska. Ako SHMÚ informuje na svojej webovej stránke, na Slovensku bude v nedeľu prevažne polooblačno a budú ojedinele prehánky alebo búrky.

 

„Popoludní od severozápadu pribudne oblačnosť a na viacerých miestach hrozia prehánky, dážď alebo búrky, ojedinele aj s krúpami alebo silným vetrom. Najvyššia denná teplota 29 až 34, v Žilinskom kraji a v podtatranskej oblasti 24 až 29 stupňov," píše SHMÚ.

Teplota na horách vo výške 1500 metrov bude okolo 20 stupňov Celzia. „Vietor bude slabý, popoludní na západnom a strednom Slovensku prevažne severozápadný vietor s rýchlosťou 2 až 7 m/s (5 až 25 km/h). Na východe bude fúkať väčšinou južný vietor s rýchlosťou do 5 m/s (20 km/h). Pri búrkach vietor prechodne zosilnie," varuje SHMÚ.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona