SHMÚ varuje: Hladiny riek môžu stúpnuť aj na severe

NETKY.SK • 5 Jún 2013, 15:10 • 2 min
SHMÚ varuje: Hladiny riek môžu stúpnuť aj na severe

BRATISLAVA - Hladiny riek môžu stúpnuť aj na severe Slovenska. Pre očakávané búrky hrozí, že hladiny prekročia vodné stavy zodpovedajúce stupňom povodňovej aktivity.

slovakia

left justify in out

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal výstrahu prvého stupňa, ktorá platí pre okresy Čadca, Dolný Kubín, Námestovo, Tvrdošín a Liptovský Mikuláš. Výstraha platí od dnešného poludnia do štvrtka (6. 6.) 12.00 h.

Pre šesť okresov na západe platí naďalej najvyššia hydrologická výstraha tretieho stupňa. Ohrozený je Bratislavský, Senecký, Malacký, Dunajskostredský, Komárňanský aj Novozámocký okres. V Bratislavskom okrese očakáva SHMÚ kulminácie vo štvrtok (6. 6.) podvečer. "V dolnej časti slovenského úseku Dunaja očakávame naďalej vysoké vodné stavy, ktoré v stredu popoludní prekročia úroveň 3. stupňa povodňovej aktivity," informujú meteorológovia. Výrazný vzostup vodných hladín sa očakáva aj na Malom Dunaji. Výstraha trvá do piatku (7. 6.) 23.00 h.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona