SHMÚ Upozorňuje na tvorbu poľadovice na strednom a východom Slovensku

NETKY.SK • 24 Január 2018, 18:26 • 2 min
SHMÚ Upozorňuje na tvorbu poľadovice na strednom a východom Slovensku

BRATISLAVA - Niektoré okresy stredného a východného Slovenska môže v noci a vo štvrtok (25.1.) ráno potrápiť poľadovica. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý vydal výstrahu prvého stupňa.

slovakia

left justify in out

Jazdiť o čosi viac opatrnejšie sa odporúča najmä v Banskobystrickom, Žilinskom, Prešovskom a Košickom kraji. Výstraha platí predbežne od stredajšieho večera od 20.00 h do štvrtka do 10.00 h. Slovenská správa ciest (SSC) naďalej upozorňuje na hmlu s dohľadnosťou do 100 metrov v okolí Banskej Štiavnice. Snehové jazyky a záveje sa zasa tvoria v okolí Hruštína a Babína.

 

Jazda po ceste III/584 Srdiečko - Bystrá je možná len za použitia snehových reťazí, platí to pre všetku dopravu. Snehové reťaze by mali použiť aj vozidlá nad 3,5 tony pri prejazde cez horský priechod Zbojská. Zjazdné by však mali byť všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty, cesty I., II. a III. triedy a tiež horské priechody.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies