SHMÚ: Silný vietor na Slovensku bude aj v sobotu

NETKY.SK • 6 December 2013, 19:14 • 2 min
SHMÚ: Silný vietor na Slovensku bude aj v sobotu

BRATISLAVA - Slovensko trápi silný vietor, výstraha druhého stupňa stále platí na horách vo viacerých krajoch. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) pred silným vetrom varuje Banskobystrický, Prešovský a Žilinský kraj, kde výstraha druhého stupňa platí aj v sobotu 7. decembra a týka sa okresov Žilina, Martin, Banská Bystrica, Brezno, Poprad, Liptovský Mikuláš, Ružomberok, Dolný Kubín, Námestovo a Tvrdošín. Vietor môže v niektorých oblastiach dosahovať v nárazoch rýchlosť až 35 metrov za sekundu.

slovakia

left justify in out

SHMÚ vydal aj výstrahu prvého stupňa pred vetrom na dnes a sobotu 7. decembra v Bratislavskom, Trenčianskom, Košickom, Nitrianskom a Trnavskom kraji. Tu vietor môže v nárazoch fúkať rýchlosťou až 26 metrov za sekundu. Výstraha prvého stupňa a varovanie pred vetrom platí aj v nedeľu 8. decembra pre Banskobystrický, Prešovský a Žilinský kraj. Silný vietor predstavuje pre rôzne aktivity potenciálne nebezpečenstvo, ľudia by si preto mali dávať pozor.

Okrem vetra SHMÚ varuje aj pred tvorbou snehových jazykov a závejov, vydal výstrahu prvého stupňa. Jazyky a záveje hrozia v Banskobystrickom, Trenčianskom, Košickom, Prešovskom a Žilinskom kraji do soboty 7. decembra do 20:00. Pri ich tvorbe by si mali dávať na cestách pozor predovšetkým vodiči, jazyky a záveje predstavujú potenciálne nebezpečenstvo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies