Meteorológovia varujú: Sever Slovenska zasiahne v nedeľu a pondelok intenzívne sneženie

NETKY.SK • 3 Január 2015, 13:49 • 2 min
Meteorológovia varujú: Sever Slovenska zasiahne v nedeľu a pondelok intenzívne sneženie

BRATISLAVA - Až 30 centimetrov nového snehu môže napadnúť na severe stredného Slovenska počas nedele (4.1.) a pondelka (5.1.). Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal v tejto súvislosti výstrahu najnižšieho prvého stupňa.

slovakia

left justify in out

Výstraha platí pre celý Žilinský kraj a sever Banskobystrického a Trenčianskeho kraja. SHMÚ očakáva miestami výskyt sneženia, pri ktorom spadne 20 až 30 centimetrov nového snehu. Zrážky v tejto podobe možno očakávať v nedeľu od 3.00 h ráno po pondelka poludnia.
      

V nedeľu treba na celom západnom a strednom Slovensku rátať aj s možnosťou tvorby snehových jazykov a závejov. Výstraha prvého stupňa, ktorú SHMÚ vydal, platí od 3.00 h rána až do polnoci.
      

Meteorológovia tiež vystríhajú pred pokračujúcim silným vetrom, ktorý môže v nárazoch dosiahnuť až hodnoty víchrice.
      

Výstraha prvého stupňa platí až do pondelka poludnia pre šesť z ôsmich slovenských krajov (s výnimkou Bratislavského a Trnavského kraja). Na hrebeňoch slovenských hôr môže byť vietor ešte silnejší. SHMÚ pre ne vydal výstrahu druhého stupňa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona