SHMÚ organizuje Deň otvorených dverí, na svojich pracoviskách privíta verejnosť

NETKY.SK • 22 Marec 2019, 08:57 • 2 min
SHMÚ organizuje Deň otvorených dverí, na svojich pracoviskách privíta verejnosť

BRATISLAVA - V piatok a sobotu (23.3.) môže verejnosť navštíviť pracoviská Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) vo viacerých slovenských mestách.

slovakia

left justify in out

Návštevníkov čakajú ukážky meraní aj odborné prednášky zamerané na meteorológiu, hydrológiu, klimatológiu i monitorovanie kvality ovzdušia a vody. V Hurbanove si môžu pozrieť aj meteorologickú záhradu.

 

V piatok od 9. do 16. h budú pre verejnosť otvorené regionálne pracoviská v Banskej Bystrici, Košiciach a Žiline, ako aj Aerologické a radiačné centrum Poprad - Gánovce. V sobotu môžu návštevníci od 10. do 15. h zavítať do sídla SHMÚ na bratislavskej Kolibe aj meteorologických staníc Dudince, Hurbanovo, Lomnický štít, Liesek, Štrbské pleso, Telgárt, Tisinec a Trebišov - Milhostov. K dispozícii budú aj letiská Lučenec - Boľkovce, Kamenica nad Cirochou, Nitra - Janíkovce a Prievidza.

 

Deň otvorených dverí SHMÚ organizuje pri príležitosti Svetového dňa vody (22. 3.) a Svetového meteorologického dňa (23. 3.).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona