Shirley Manson napísala otvorený list Kanyeovi Westovi

NETKY.SK • 10 Február 2015, 18:04 • 2 min
Shirley Manson napísala otvorený list Kanyeovi Westovi

USA - Shirley Manson, frontmanka americkej kapely Garbage, zverejnila na sociálnej sieti Facebook otvorený list rapperovi Kanyeovi Westovi, v ktorom reagovala na jeho správanie na odovzdávaní cien Grammy.

slovakia

left justify in out

Tridsaťsedemročný interpret po ceremoniáli, ktorý sa uskutočnil v nedeľu v losangeleskom Staples Center, vyhlásil, že víťaz kategórie Album roka, americký hudobník Beck, by mal rešpektovať umenie a cenu dať speváčke Beyoncé.

 

 

 

"Ste to vy, kto je zaneprázdnený nerešpektovaním umenia," napísala na Facebooku Manson. "Nemáte úctu voči znamenitým talentom a predovšetkým nerešpektujete talent, tvrdú prácu a vytrvalosť všetkých umelcov, keď sa navážate do takých významných a pokorných umelcov ako je Beck," napísala tiež. "Urobili ste zo seba malého, úzkoprsého rozmaznanca. V snahe znížiť dôležitosť jedného talentu sa vysmievate všetkým hudobníkom a hudbe všetkých žánrov, vrátane toho vášho. Dospejte a prestaňte hádzať naokolo svoje hračky. Vyzeráte potom ako totálny hňup," pokračovala, pričom tiež uviedla, že si je istá, že Beyoncé nepotrebuje rapperovu pomoc. "Vyzerá, že všetko má sama pod palcom," uviedla 48-ročná speváčka. 

 

Kanye West vystúpil na pódium počas odovzdávania cien americkej Národnej akadémie nahrávacích umení a vied vo chvíli, keď si Beck prichádzal prevziať ocenenie. Následne z pódia bez slova zišiel. Svoje pohnútky neskôr vysvetlil vyhlásením, že organizátori prestížnych cien sa s umelcami hrajú. "Ak chcú skutočných umelcov, aby sa vracali, musia sa prestať s nami hrať. My sa s nimi nebudeme viac hrať," uviedol West. "Keď budete naďalej znižovať úroveň umenia, nerešpektovať šikovnosť a fackať ľudí do tváre po tom, čo vytvorili monumentálne hudobné dielo, ste neúctiví voči inšpirácii," vyhlásil. "My hudobníci musíme inšpirovať ľudí, ktorí chodia denne do práce a počúvajú nový album Beyoncé a cítia sa vďaka nemu akoby na inom mieste," vyjadril sa tiež rapper. 

 

 

Shirley Manson sa narodila v škótskom Edinburghu. V americkej skupine Garbage pôsobí od roku 1994. Kapela vydala albumy Garbage (1995), Version 2.0 (1998), Beautiful Garbage (2001), Bleed Like Me (2005) a Not Your Kind of People (2012). Vyslúžili si sedem nominácií na Grammy, no ani jednu sa im nepodarilo premeniť na víťazstvo. Medzi ich najznámejšie skladby patria Only Happy When It Rains, Stupid Girl, Milk, I Think I'm Paranoid, You Look So Fine, Androgyny či The World Is Not Enough. 

 

Kanye West odštartoval hudobnú kariéru v roku 1996, keď ako producent spolupracoval s rapperom Gravom. Známym sa však stal v roku 2001, keď sa podieľal na albume The Blueprint od Jay Z. Debutový štúdiový album The College Dropout vydal v roku 2004. Nasledovali nahrávky Late Registration (2005), Graduation (2007), 808s & Heartbreak (2008), My Beautiful Dark Twisted Fantasy (2010) a Yeezus (2013). So spomínaným Jay Z okrem toho nahral album Watch The Throne (2011). Medzi najväčšie hity 21-násobného držiteľa Grammy patria skladby Jesus Walks, Gold Digger (feat. Jamie Foxx), Diamonds From Sierra Leone, Stronger, Love Lockdown, Heartless alebo All Of The Lights (feat. Rihanna). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona