Shiffrinovej triumf v slalome v Bormiu

NETKY.SK • 5 Január 2014, 13:55 • 2 min
Shiffrinovej triumf v slalome v Bormiu

BORMIO - Slalom žien v rámci Svetového pohára zjazdárok v Bormiu (Tal.)

slovakia

left justify in out

Osemnásťročná Američanka Mikaela Shiffrinová zvíťazila v nedeľňajšom slalome v rámci Svetového pohára zjazdárok v talianskom Bormiu. Obhajkyňa malého glóbusu za prvenstvo v tejto disciplíne vo Svetovom pohári a tiež úradujúca majsterka sveta triumfovala v súčte oboch kôl o 13 stotín sekundy pred Švédkou Mariou Pietiläovou-Holmnerovou. Po zaváhaní viacerých favoritiek v 2. kole sa až na tretie miesto dostala Francúzka Nastasia Noensová (+0,62), ktorej patrilo po prvej jazde 13. miesto.

Víťazná Shiffrinová si upevnila líderskú pozíciu v slalomovom poradí SP. Na čele celkového poradia zjazdárskych bojov o veľký krištáľový glóbus je Nemka Maria Höflová-Rieschová. V štartovom poli 1. kola v Bormiu boli aj dve Slovenky. Jana Gantnerová obsadila 58. priečku a do 2. kola medzi 30 najlepších nepostúpila. Barbara Kantorová svoju jazdu nedokončila. Slalom v Bormiu bol náhradou za zrušené podujatie v chorvátskom Záhrebe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies