Shiffrinovej návrat medzi elitu! Za všetko ďakuje svojmu tímu

NETKY.SK • 26 Marec 2021, 10:31 • 2 min
Shiffrinovej návrat medzi elitu! Za všetko ďakuje svojmu tímu

Po úprimnom poďakovaní Petry Vlhovej na nedávnej tlačovej konferencii v Bratislave, kde vyzdvihla úlohu svojho tímu a rodiny na ceste za veľkým krištáľovým glóbusom, urobila to isté aj Mikaela Shiffrinová.

slovakia

left justify in out

Prostredníctvom sociálnej siete 26-ročná Američanka uviedla, že za tromi víťazstvami v tejto sezóne Svetového pohára a štyrmi medailami na majstrovstvách sveta v Cortine d'Ampezzo nie sú len hodiny jej tvrdého tréningu, ale aj konkrétni ľudia z jej najbližšieho okolia.

 


"Bez tímovej podpory by sme boli nikto a ja nie som výnimka. Tri víťazstvá a desať pódií vo Svetovom pohári a k tomu štyri medaily z majstrovstiev sveta. Nie je to len moja zásluha..."

 

"Patrí to celému môjmu tímu, ktorý prešiel so mnou dlhú cestu od návratu...Všetci pri mne neochvejne stáli a pomohli mi vstať z popola zúfalstva, v ktorom som sa nachádzala. Aj vďaka ľuďom vo svojom okolí som sa naučila vnímať veci trochu inak ako doteraz, z inej perspektívy."

 

img

 

Táto sezóna bola pre mňa plná nových začiatkov, skúšania nových prístupov a aj riziku. Mama, Johann, Mike, Jeff, Nick a ešte mnoho ľudí, vám všetkým patrí veľké ďakujem," napísala Mikaela Shiffrinová na Instagrame.

 

Sezónu začínala ako zo zlého sna 
Shiffrinovej sezónu 2020/2021
výrazne ovplyvnila trauma po tragickej smrti otca Jeffa, ale aj nedostatok tréningových možností v Severnej Amerike počas prvej vlny pandémie koronavírusu. Navyše ju aj limitoval boľavý chrbát. Napriek absencii v rýchlostných disciplínach a nie vždy stopercentnej forme v slalome to dotiahla k dvom druhým miestam v bojoch o malé glóbusy v slalome a obrovskom slalome a najmä k zlatej, striebornej a dvom bronzovým medailám na majstrovstvách sveta.

 

img

 

Šport nie je všetko
Otec jej zvykol hovorievať, že víťaziť nebude donekonečna, lebo nič na svete nie je dokonalé. Vravel, že "ak si teraz v poriadku, neznamená to, že vždy budeš. Prehra v pretekoch nie je to najhoršie, Postretnú ťa aj horšie skúsenosti, aj o tom je život," spomenula si v uplynulej sezóne neraz na otcove slová.

 

img

 

Na druhej strane si Shiffrinová uvedomuje, že v 26 rokoch chce pokračovať a stále túži po ďalších víťazstvách. "Som tá istá lyžiarka. Na svahu stále môžem víťaziť. A myslím si, že som to v tejto náročnej sezóne neraz ukázala."
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona