Shiffrinovej cestu skrížila zatúlaná tyčka

NETKY.SK • 8 Január 2017, 19:45 • 2 min
Shiffrinovej cestu skrížila zatúlaná tyčka

MARIBOR - Americká slalomová stálica Mikaela Shiffrinová rýchlo zabudla na výpadok zo Záhrebu a o päť dní neskôr v Maribore sa opäť vrátila na víťaznú vlnu v pretekoch Svetového pohára.

slovakia

left justify in out

Veľa však nechýbalo a Shiffrinová by nemusela dôjsť do cieľa druhého kola. Pred nástupom do cieľového svahu sa jej totiž do cesty priplietla "zablúdená" slalomová tyč a len tesne sa jej vyhla. "Všimla som si, že sa to stalo aj niekoľkým dievčatám predo mnou. Len som si pomyslela, že sa jej musím vyhnúť a dôjsť bezpečne do cieľa," uviedla Shiffrinová podľa portálu ORF.

 

 

Napriek tomu, že si pripísala piate víťazstvo z rovnakého počtu slalomov, ktoré v tejto sezóne dokončila, nebola spokojná. Zo všetkých jej triumfov v ročníku 2016/2017 bol ten mariborský najtesnejší. Švajčiarku Wendy Holdenerovú na druhom mieste zdolala len o 19 stotín. Slovenka Petra Vlhová skončila tesne štvrtá s mankom 41 stotín sekundy na víťazku. "Viem, že dokážem jazdiť aj rýchlejšie a čistejšie. Napriek tomu, bol to dnes úspešný deň pre mňa," dodala Shiffrinová.

 

V slalomovom hodnotení SP 21-ročná Američanka na čele opäť zvýšila náskok pred Veronikou Velez-Zuzulovou na 110 bodov, keďže skúsená Slovenka nedokončila prvé kolo. Najbližšie sa najlepšie svetové slalomárky predstavia už v utorok 10. januára v rakúskom Flachau. Tradičné večerné preteky sa tam uskutočnia v čase od 17.45 h (1. kolo) a 20.45 (2. kolo).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies