Shiffrinová vynechá preteky vo Val Gardene, potrebuje oddych

NETKY.SK • 17 December 2018, 10:52 • 2 min
Shiffrinová vynechá preteky vo Val Gardene, potrebuje oddych

BRATISLAVA - Američanka Mikaela Shiffrinová vynechá nadchádzajúce preteky lyžiarskeho Svetového pohára 2018/2019 v kĺzavých disciplínach v talianskej Val Gardene.

slovakia

left justify in out

V známom stredisku v Dolomitoch ženy absolvujú v utorok 18. decembra zjazd a o deň neskôr aj super G. Ide o náhradu za nedávno neuskutočnené preteky vo francúzskom Val d´Isere. "Nebudem tam súťažiť. Ja aj môj tím potrebujeme na chvíľku vypnúť po stresujúcich šiestich týždňoch v kolotoči SP," napísala Mikaela Shiffrinová na svojej prezentácii na facebooku.

Obhajkyňa veľkého glóbusu za celkový triumf vo Svetovom pohári začala poolympijskú sezónu vo skvelej fazóne. Dosiaľ nazbierala už päť víťazstiev, z toho dve v super G, ktoré boli jej prvé v tejto disciplíne v kariére. V bojoch o veľký glóbus má 23-ročná Američanka na konte už 689 bodov a náskok 393 bodov pred Švajčiarkou Michelle Gisinovou. Tretia priečka patrí Slovenke Petre Vlhovej s 276 bodmi.

Shiffrinová aj Vlhová sa vo Svetovom pohári najbližšie predstavia svojim fanúšikom krátko pred Vianocami vo francúzskom Courcheveli, kde sa najlepšie protagonistky technických disciplín pobijú o body v obrovskom slalome (21.12.) a slalome (22.12.).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona