Shiffrinová si nemyslí, že Vonnová povedala posledné slovo

NETKY.SK • 24 Február 2018, 11:32 • 2 min
Shiffrinová si nemyslí, že Vonnová povedala posledné slovo

PJONGČANG - Americká reprezentantka v zjazdovom lyžovaní Mikaela Shiffrinová si nemyslí, že pre jej krajanku Lindsey Vonnovú boli tohtoročné zimné olympijské hry v juhokórejskom Pjongčangu posledné.

slovakia

left justify in out

"Keď kohokoľvek začujem povedať niečo také, je to pravdepodobne, asi, možno, uvidíme... Ako poznám Lindsey, neverím, že to myslela vážne," povedala Shiffrinová podľa agentúry AP.

Dvadsaťdvaročná hviezda zjazdárskych svahov odmietla úlohu Vonnovej nástupkyne. "Neviem, či môžem ísť v kariére tým spôsobom, akým to robila ona. Budem robiť všetko pre to, aby som pomohla športu rásť ktorýmkoľvek smerom. Najlepším možným spôsobom je momentálne podávať čo najlepšie výkony," dodala Shiffrinová, ktorá v Pjongčangu vybojovala zlato v obrovskom slalome a striebro v superkombinácii.

Tridsaťtriročná Vonnová získala na ZOH 2018 jedinú medailu, keď v zjazde skončila na bronzovej pozícii. Spod piatich kruhov má na konte ešte dva cenné kovy, na ZOH 2010 vo Vancouveri triumfovala v zjazde a v superobrovskom slalome sa jej ušla bronzová medaila. "Najradšej by som lyžovala navždy, ale telo príliš bolí a nejde to," povedala Vonnová nedávno pre BBC.

Špecialistka na kĺzavé disciplíny sa najbližšie predstaví vo finále Svetového pohára vo švédskom Aare, ktoré sa uskutoční 14. - 18. marca. V SP má na konte 81 triumfov, suverénne najviac spomedzi žien. Za celkovým rekordérom, fenomenálnym Švédom Ingemarom Stenmarkom, zaostáva o päť prvenstiev. "Neprestanem súťažiť, dokým nezlomím jeho rekord. Teraz však potrebujem prestávku. Nikdy po olympiáde som nemala čas, aby som si to užila," dodala Vonnová.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies