Shiffrinová má už 135-bodový náskok pred Vlhovou: Som sklamaná, ale ideme ďalej, vraví Slovenka

NETKY.SK • 2 Január 2018, 13:51 • 2 min
Shiffrinová má už 135-bodový náskok pred Vlhovou: Som sklamaná, ale ideme ďalej, vraví Slovenka

Oslo - Slovenská lyžiarka Petra Vlhová skončila piata v novoročnom paralelnom slalome Svetového pohára. V nórskom Osle na slávnom Holmenkollene podľahla vo štvrťfinále o jednu stotinu Švajčiarke Mellanié Meillardovej. Vo finále zdolala fenomenálna Američanka Mikaela Shiffrinová o 17 stotín sekundy Švajčiarku Wendy Holdenerovú a slávila 37. triumf v seriáli.

slovakia

left justify in out

"Som sklamaná, že som skončila už vo štvrťfinále, ale ideme ďalej. Škoda hmly, trať bola super, ale trochu sme sa báli tepla. Nakoniec bolo všetko tip-top. Zajtra ráno letím do Záhrebu a tretieho januára tam mám ďalšie preteky," uviedla Petra Vlhová po štvrťfinálovej jazde.

Víťazkou v Osle sa stala Američanka Mikaela Shiffrinová. Suverénka doterajšej časti sezóny v semifinále zdolala vo dvoch jazdách Švédku Fridu Hansdotterovú o 51 stotín sekundy a vo finále si poradila so Švajčiarkou Wendy Holdenerovou o 17 stotín. Fenomenálna Shiffrinová si pripísala 37. triumf v pretekoch Svetového pohára v kariére, šiesty v tejto sezóne a tretí v paralelnom formáte slalomu.

 

img

 

V historickom rebríčku v počte triumfov vo Svetovom pohári sa 22-ročná Američanka dostala už na delené 6. miesto, dotiahla sa na slalomovú kráľovnú nedávnej minulosti Rakúšanku Marlies Schildovú.

"Toto víťazstvo je pre mňa výnimočné tým, že som ho dosiahla pri svojej prvej návšteve Nórska a Osla," uviedla Mikaela Shiffrinová podľa ORF. "Nie je jednoduché prispôsobiť sa formátu týchto pretekov, keď máte vedľa seba súperku, o ktorej viete, že chce rovnako zvíťaziť ako vy. Keď sme stáli na štarte finále vedľa seba s Wendy Holdenerovou, postrehla som, že je maximálne nabudená a hladná po víťazstve. Vtedy som si povedala: okej, ja musím byť ešte hladnejšia a motivovanejšia, až trochu šialená. Zafungovalo to výborne, hoci som musela bojovať do konca," skonštatovala Shiffrinová na tlačovej konferencii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies