Shiffrinová aj v náročných podmienkach prevalcovala súperky, Vlhová sa dostala do najlepšej desiatky

NETKY.SK • 21 December 2018, 14:44 • 2 min
Shiffrinová aj v náročných podmienkach prevalcovala súperky, Vlhová sa dostala do najlepšej desiatky

Courchevel - Slovenská lyžiarka Petra Vlhová obsadila v piatkovom obrovskom slalome Svetového pohára v Courcheveli ôsmu priečku. Za víťaznou Američankou Mikaelou Shiffrinovou zaostala o 93 stotín sekundy. Na druhom mieste skončila Nemka Viktoria Rebensburgová (+0,14 s), tretia bola domáca Tessa Worleyová (+0,33).

slovakia

left justify in out

Na zjazdovke vo francúzskom stredisku za hustého sneženia to síce nebola extrémna strmina, ale technicky náročná trať s mnohými zatvorenými bránkami vyžadovala precíznosť v oblúkoch. Najlepšie pretekárky 1. kola dosiahli nesmierne vyrovnané časy, viedla Rebensburgová, ale minimálne odstupy mali Shiffrinová, Rakúšanka Stephanie Brunnerová či Worleyová.

 

Vlhová sa dopustila chybičky, keď po prechode horizontom podišla nižšie pod bránku. Napriek tomu si vypracovala sľubnú východiskovú pozíciu na minimálne vyrovnanie najlepšieho výsledku v tejto disciplíne. Na siedmom mieste skončila trikrát v kariére, aj v predchádzajúcom "obráku" koncom novembra v americkom Killingtone.

 

"Pocity sú dobré, v strednej časti som cítila, že idem trošku pomalšie. Myslím si, že spodok som mala rýchly. Trať sa mierne rozbíjala, čo sa dalo čakať, vedela som, že sa urobia 'seky.' Tréner mi hovoril, aby som sa držala pri bránach a neobchádzala ich, lebo by som veľa stratila," povedala Slovenka v cieli 1. kola.

 

Vlhovej doména v obrovskom slalome boli najmä druhé jazdy, no tentoraz zabrala už v prvej a vďaka tomu mohla atakovať elitné pretekárky technicky najnáročnejšej disciplíny. Popoludní sa podmienky ešte zhoršili, Vlhová sa po absolvovaní otvorenejších bránok 2. kola zaradila na priebežnú druhú priečku. Zostávajúce lyžiarky skončili pred ňou a slovenská reprezentantka si neutvorila nové "obrákové" maximum, ktorým zostali tri siedme miesta.

 

Shiffrinová predviedla štvrtý najlepší čas 2. kola a odsunula za seba Rebensburgovú, na pódium sa posunula Worleyová. Pre Američanku a suverénnu líderku celkového poradia to bolo 49. víťazstvo v kariére SP, siedme v obrovskom slalome.

 

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní - Courchevel (Fr.) - výsledky:

Obrovský slalom žien (1. + 2. kolo): 1. Mikaela Shiffrinová (USA) 1:49,81 min, 2. Viktoria Rebensburgová (Nem.) +0,14 s, 3. Tessa Worleyová (Fr.) +0,33, 4. Federica Brignoneová (Tal.) +0,45, 5. Ragnhild Mowinckelová (Nór.) +0,50, 6. Stephanie Brunnerová (Rak.) +0,78,... 8. Petra Vlhová (SR) +0,93.

Poradie v hodnotení obrovského slalomu (po 3 z 8 pretekov): 1. Federica Brignoneová (Tal.) 230 bodov, 2. Mikaela Shiffrinová (USA) 210, 3. Tessa Worleyová (Fr.) 205, 4. Ragnhild Mowinckelová (Nór.) 170, 5. Stephanie Brunnerová (Rak.) 145, 6. Viktoria Rebensburgová (Nem.) 130,... 10. Petra Vlhová (SR) 68

Celkové poradie vo Svetovom pohári (po 12 z 38 pretekov): 1. Mikaela Shiffrinová (USA) 789 bodov, 2. Ragnhild Mowinckelová (Nór.) 367, 3. Nicole Schmidhoferová (Rak.) 359, 4. Michelle Gisinová (Švaj.) 316, 5. Petra Vlhová (SR) 308.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona