Shia LaBeouf znova ukončil svoj protestný projekt

NETKY.SK • 24 Február 2017, 09:17 • 2 min
Shia LaBeouf znova ukončil svoj protestný projekt

LOS ANGELES - Americký herec Shia LaBeouf znova ukončil svoj videoprojekt He Will Not Divide Us, ktorý začal v januári spoločne s umelcami Nastjou Säde Rönkkö a Lukeom Turnerom na protest proti prezidentovi Donaldovi Trumpovi.

slovakia

left justify in out

Urobil tak po tom, ako sa v blízkosti inštalácie pred El Rey Theater v Albuquerque v Novom Mexiku údajne strieľalo. Tridsaťročný rodák z Los Angeles o opätovnom ukončení projektu informoval vo štvrtok prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter s tým, že bezpečnosť zúčastnených je prvoradá. Herec zatiaľ neoznámil, či projekt znova obnovia.

LaBeouf, Rönkkö a Turner spustili protestný videostream v piatok 20. januára, v deň Trumpovej inaugurácie, spred Museum of the Moving Image v New Yorku. V rámci neho sa mohli okoloidúci ľudia vyjadriť, pričom herec sa tam objavoval spolu s viacerými osobnosťami. Projekt má podľa plánov trvať štyri roky, teda počas celého trvania Trumpovho úradovania. Už 26. januára však LaBeoufa zatkli, keď sa dostal do konfliktu s nemenovaným 25-ročným mužom. Ku konfliktu došlo po tom, ako sa spomínaný muž postavil pred kameru a povedal niečo, s čím herec nesúhlasil. Ten ho chytil za šál, postrčil ho a údajne aj poškriabal. Po zatknutí ho obvinili z obťažovania a napadnutia. Predstavitelia múzea potom 10. februára projekt pre obavy z možných násilných incidentov ukončili, na čo ho LaBeouf, Rönkkö a Turner presťahovali do Albuquerque.

Shia Saide LaBeouf zaujal v roku 2004 vo filme Ja, robot. Neskôr si zahral v snímkach Constantine (2005), Atentát v Ambassadore (2006) a celosvetovú popularitu mu priniesol prvý film zo série Transformers (2007). Nasledovali úlohy v snímkach Disturbia (2007), Oko dravca (2008), Indiana Jones a Kráľovstvo krištáľovej lebky (2008), New York, milujem ťa (2008), Transformers: Pomsta porazených (2009), Wall Street: Peniaze nikdy nespia (2010), Transformers 3 (2011), Zem bez zákona (2012), Pravidlá mlčania (2012), The Necessary Death of Charlie Countryman (2013), Nymfomanka (2013), Železné srdce (2014) či American Honey (2016).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona