Shia LaBeouf cítil pri filme Man Down nostalgiu, vďačí mu za svoju nápravu

NETKY.SK • 16 September 2015, 16:22 • 2 min
Shia LaBeouf cítil pri filme Man Down nostalgiu, vďačí mu za svoju nápravu

TORONTO - Shia LaBeouf a Kate Mara si spolu zahrali v post-apokalyptickom trileri Man Down, ktorý vznikol pod režisérskou taktovkou Dita Montiela. Shia LaBeouf stvárňuje vojenského veterána Gabriela Drummera traumatizovaného tým, čo vo vojne videl a zažil.

slovakia

left justify in out

Vrátil sa domov, do Ameriky, ktorá je však po katastrofách takmer celá zničená. V troskách domova sa snaží nájsť svoju manželku (Kate Mara) a syna (Charlie Shotwell). „Oslovil ma príbeh, ktorý mi pripomenul môj obľúbený film Kramerová vs. Kramer. Je viac o otcovi ako o vojakovi. Dito mi ponúkol hlavnú rolu vo filme v čase, keď som bol psychicky na dne, s tým, že to mi pomôže vyliečiť sa,” uviedol počas tlačovej konferencie LaBeouf.

 

Vzťah otec - syn cítil aj voči Garymu Oldmanovi, ktorý v snímke stelesnil vojenského psychiatra, a v 29-ročnom hercovi zanechal hlboký dojem. „Bol pre mňa ako otcom, bol ku mne veľmi milý a láskavý. Gary nemá najmenší problém prejavovať svoju lásku ľuďom naokolo, čo ale neznamená, že nemá v sebe aj drsného Garyho, “ zaspomínal si na nakrúcanie LaBeouf.


Téma vzťahu medzi synom a otcom vyvolala u prítomných spomienky na vlastné detstvo. „Gary mi pripomenul môjho vlastného otca, ktorého som mal a ktorého som vždy chcel. Do filmu som dal celú svoju dušu, “ nečakane sa vyznal herec, ktorého kontroverzné správanie po dlhú dobu napĺňalo médiá. K téme mal čo povedať aj scenárista filmu Adam Simon, ktorý sa inšpiroval vlastným, nie práve najjednoduchším, životom.

 

„List, ktorý som napísal svojmu synovi z garáže, kde som istý čas spával a žil, sa objavil vo filme ako list, ktorý napísal Gabriel svojmu synovi. Keď som začal písať scenár Man Down, žil som na ulici a denne som sa stretával s vojnovými veteránmi, ktorí na tom boli rovnako. Chcel som jednoducho vyrozprávať ich príbeh,“ uzavrel scenárista.


dm;cc



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies